X

VIDEO: De wedstrijd in Lommel volgens Tim Gajser

De Sloveense titelverdediger Tim Gajser had vooraf aangekondigd dat de MXGP van Lommel nog te vroeg kwam om topprestaties te leveren. Tijdens de reeksen bleek dat ook want Gajser scoorde een 15de en 13de plaats. 

Tim Gajser:Ik ging vandaag met een beter gevoel de races in dan gisteren en ik begon de eerste race erg goed. Helaas raakte in de eerste ronde de rijder voor me de controle een beetje kwijt en raakte ik zijn achterwiel. Toen ik probeerde op te staan, kwam ik met mijn hand op de uitlaat terecht en kreeg ik een flinke brandwond. De rest van de race had ik pijn en had ik moeite om echt te pushen, want terugkomen van de laatste plaats was moeilijk. In race twee was de pijn niet zo erg en ik deed het weer goed aan het begin van de race, maar door een klein foutje viel ik weer terug in het veld. Ik vocht me terug naar de 13e plaats, dus al met al was het geen goed resultaat, maar het is weer een blok in mijn herstelproces en ik blijf bouwen.

Om een reeks door de ogen van een topcrosser te kunnen bekijken is een helmcamera ideaal. Daarom kruipen we in de nek van TiGa243 en rijden we mee tijdens de kwalificatieheat van zaterdag.

Foto’s: shotbyBavo