X

Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings winnen in Balen

Het was als vanouds over de koppen lopen op de met zon overgoten Keiheuvel in Balen. Een mini-GP ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van organiserende club KMC Mol werd alweer een groot feest waarbij heel wat prominenten van weleer in de bloemetjes werden gezet. Antonio Cairoli liet zien dat hij de jonkies nog perfect de baas kan en won de Inters 250 klasse. Jeffrey Herlings was dan weer de beste zandhaas bij de Inters 500.



Inters 250

Rick Elzinga stoof van bij de start van de eerste reeks weg met in zijn zog Antonio Cairoli en Liam Everts. Die laatste leek even de positie van zijn teammanager te bedreigen maar besloot wijselijk om eieren voor zijn geld te kiezen. De Nederlandse zandspecialist voelde zich prima in zijn sas, keek niet meer om en won zonder enige tegenstand de reeks voor Cairoli en Everts. Camden McLellan finishte op P4 voor Scott Smulders en Raf Meuwissen.

De tweede reeks tapte de Siciliaan Cairoli uit een ander vaatje en trok resoluut naar de kop voor Sacha Coenen en Liam Everts. Elzinga was als vierde gestart en rukte dan snel op om uiteindelijk te stranden op P2. Cairoli wint deze manche voor Elzinga en Everts. De eindzege is uiteraard voor Antonio Cairoli.

Totaal Inters 250

  1. Antonio Cairoli 47p.
  2. Rick Elzinga 47p.
  3. Liam Everts 40p.
  4. Camden McLellan 36p.
  5. Scott Smulder 31p.

Inters 500

Benoit Paturel nam het veld op sleeptouw in de start van de eerst manche Inters 500. In zijn spoor volgden Romain Febvre en Jeffrey Herlings. Na enkele ronden kon Paturel het gebeuk van Febvre niet meer counteren en moest toezien hoe de Fransman de leiding overnam. Febvre won deze reeks voor Herlings, Paturel en Yentel Martens.

De kopstart in de tweede reeks was voor Jeffrey Herlings. Febvre, Adam Sterry en Micha Boy Dewael waren zijn achtervolgers. Paturel was nu als zesde weggeraakt van het starthek. Yentel Martens kende een mindere start en moest in het midden van het pak flink wat werk leveren om plaatsen goed te maken. Febvre kwam nog dicht tot bij Herlings maar tot in het wiel raakte hij niet meer want The Bullet stak dan een tandje bij en wint zo de tweede manche voor Febvre en een sterk rijdende Max Nagl. Herlings wint de wedstrijd voor Febvre en Nagl. Lars van Berkel crashte in deze reeks en moest opgeven.

Totaal Inters 500

  1. Jeffrey Herlings 47p.
  2. Romain Febvre 47p.
  3. Max Nagl 36p.
  4. Benoit Paturel
  5. Pauls Jonass 29p.

Superfinale

Op de Keiheuvel werd er als afsluiter een Superfinale gereden met de beste 250 en 500-rijders. Jeffrey Herlings was daarin de beste overall. Hij klopte Romain Febvre en Pauls Jonass. Liam Everts werd 8ste maar was dus de eerste 250-rijder. In deze klasse klopte hij Rick Elzinga en Camden McLellan.

Totaal Superfinale

  1. Jeffrey Herlings
  2. Romain Febvre
  3. Pauls Jonass
  4. Brian Bogers
  5. Benoit Paturel
  6. Max Nagl
  7. Petar Petrov
  8. Liam Everts
  9. Rick Elzinga
  10. Roan van de Moosdijk

Alle resultaten via Mylaps.

Foto’s: Danny Hermans en Photographic Art