X

Elektrische Stark Varg debuteert op Arenacross Festival met Arnaud Tonus

De langverwachte volledig elektrische Stark VARG maakt zijn racedebuut op het Arenacross Festival, dat van 15 tot 17 september plaatsvindt in Bolesworth Castle in Cheshire.

De Varg zal worden gereden door Arnaud Tonus, voormalig Brits kampioen en meervoudig Grand Prix-winnaar uit Zwitserland. Tonus rijdt samen met de jonge Duitse coureur en voormalig Rookies Arenacross-kampioen Carl Ostermann en het jonge Britse talent en voormalig jeugdkampioen Eddie Jay Wade.

Matt Bates, Event Promotor en Bolesworth Events Managing Director: “Dat Stark het AX Fest kiest als hun wereldwijde racedebuut is een enorme eer, niet alleen voor ons evenement, maar ook voor alle off-roadracefans in Groot-Brittannië. Dat Stark het opneemt tegen de al gevestigde raceteams die op brandstof rijden, zal iets heel speciaals zijn om te zien… en als motorcrossfan kan ik er niet op wachten!”

Sebastien Tortelli, Racing Director van Stark Future: “Als Racing Director van Stark Future, en betrokken sinds het begin van de VARG, is het niets minder dan geweldig geweest om de VARG naar de voorgrond van het wereldpodium te brengen. Ons streven naar uitmuntendheid, onze toewijding aan innovatie – het komt allemaal eindelijk samen in een monumentaal moment nu we beginnen aan ons raceprogramma. Dit is niet zomaar een nieuwe stap; het is een mijlpaal waar we binnen ons bedrijf reikhalzend naar hebben uitgekeken. Het team en in het bijzonder Arnaud, Carl en Eddie hebben keihard gewerkt in de aanloop naar dit evenement. Voor ons is het betreden van de racepiste niet alleen een kwestie van competitie; het is een verklaring van het geloof in ons buitengewone product. Aan het starthek staan en racen tegen verbranding is al een prestatie op zich.

Arnaud Tonus: “Ik ben super enthousiast om deel uit te maken van Stark Future! Mijn eerste Arenacross op de VARG is echt spannend. Het is een kans om te rijden en de indrukwekkende mogelijkheden van de VARG te laten zien. Ik vind het geweldig om bij te dragen aan de veranderende industrie, zowel op het gebied van elektrische prestaties als de positieve impact die het heeft op onze sport, het milieu en de gemeenschap.”

Het Arenacross Festival brengt de gevestigde en razend populaire Arenacross-ervaring naar het platteland van Cheshire en mengt daar Super Enduro, livemuziek van Sister Bliss en Rick Parfitt Jnr, freestyle motorcross, kamperen in het weekend, off-road rijervaringen, BMX- en trialshows, een enorme kermis, familieplezier, eten, drinken en nog veel meer doorheen.