X

Grootse jubileumeditie Keiheuvel in de maak!

Met een druk WK programma is het voor GP rijders niet meer mogelijk om er nog veel wedstrijden naast te doen. Maar voor de klassieker van de Keiheuvel in Balen op 15 augustus maken zelfs de allergrootsten graag een uitzondering. Voor de 100ste(!) verjaardag van dit MX feest trekt KMC Mol bovendien alle registers open.

 

Zowel in de MX2 als in de MXGP mag je gerust van een mini GP spreken. Voor het Monster Energy Yamaha MX2 team is de Keiheuvel al langer een traditionele thuisrace. Met hun Balense kopman Jago Geerts is dat nòg meer het geval. De kans dat Jago er ook zal rijden is gezien de blessure die hij opliep in Finland klein maar hij zal er wel aanwezig zijn voor meet-and-greet en handtekeningensessies.


Wie staan er nog op de MX2 deelnemerslijst? Geerts’ teammaten Thibault Benistant en Rick Elzinga. Ook het voltallige Nestaan Husqvarna met Lucas Coenen, Roan van de Moosdijk en Kay De Wolf en het Red Bull KTM MX2 team met Liam Everts, Andrea Adamo en Sacha Coenen zullen hun opwachting maken.

De MX2 fabrieksrijders mogen stevig weerwerk verwachten van de Huttenmetaal Yamaha boys Ivano Van Erp, EMX250 kampioenschapsleider Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis.


Romain Febvre Vs. Jeffrey Herlings!

Al twee keer won Jeffrey Herlings de Sylvain Geboers trofee. In de MX1 is de Nederlandse superster opnieuw één van de grote attracties van deze editie. Man in vorm Romain Febvre is echter ook van de partij! De Kawasaki fabrieksrijder won al vijf GP’s op rij en bewees daarenboven al overvloedig zijn snelheid in het zand.

Herlings zal het opnemen tegen o.m. Pauls Jonass, Brian Bogers, Benoit Paturel, Shaun Simpson, Max Nagl en Yentel Martens. Kortom, zowel in de MX1 als in de MX2 staat weer heel wat kwaliteit aan de start. Last but not least wordt op 15 augustus ook het Belgische MX of Nations team aangekondigd dat in oktober een gooi zal doen naar de wereldtitel voor landenteams in het Franse Ernée.

Praktisch

Het weekend voordien (12 en 13 augustus) wordt er gecrosst voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap (inkom 15 EUR). De 15de augustus kan je de mini-GP bijwonen voor 25 EUR. Een combi-ticket voor de drie dagen kan ook en kost 35 EUR. Tot 14 jaar is de inkom gratis.

De wedstrijden starten op 15/8 vanaf 9 uur. Om 13 uur is er de eerste reeks Inters 250 gevolgd om 13u30 door de eerste reeks Inters 500. Het programma wordt afgesloten om 17u15 met een superfinale.

Foto’s: Gino Maes, Kawasaki Racing