X

Kevin Horgmo vijfde tijdens de Finse GP

Kevin Horgmo van F&H Racing Kawasaki is in de veertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Finse Vantaa vijfde geworden. Tijdens de wedstrijddag waren de weersomstandigheden perfect. Horgmo maakte het beste van de beide manches. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij in de top zes uit de start. In de eerste manche reed hij van start tot finish op een vierde plaats en kwam op slechts twee seconden van de derde man binnen. Op het zandcircuit was het inhalen moeilijk en daardoor hoopte Horgmo er op om in de tweede manche opnieuw een goede start te pakken.

In de tweede manche kwam hij op een zesde plaats uit de eerste paar bochten. Gedurende de wedstrijd viel hij een plaats terug. In de rest van de manche heeft hij geprobeerd om de zesde man terug te pakken maar helaas slaagde hij hier niet in en kwam op een zevende plaats over de finish. Met een 4-7 in de manches eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement.

Kevin Horgmo:
‘’In de eerste manche pakte ik een goede start en reed een goede wedstrijd. Ik reed een beetje een eenzame wedstrijd omdat ik het gat tot aan Everts niet gedicht kreeg. Wel had ik een groot gat ten opzichte van mijn achtervolgers. Ook in de tweede manche had ik een goed gevoel op de baan. Ik heb lang op een zesde plaats gereden en reed dicht achter Sacha Coenen maar had niet de extra snelheid om hem in te halen. Uiteraard wilde ik meer maar iedereen vond het hier moeilijk om in te halen.’’

David Braceras kwam in de eerste manche op een goede achtste plaats over de finish. Hij reed sterk in de eerste vier ronden en werkte zich hierin op van een negende naar een zesde plaats. Lang wist hij hierop stand te houden totdat hij in de slotfase plaats moest maken voor een paar zandrijders maar bleef hier rustig onder en pakte zijn tweede top tien plaats in acht dagen. Door een valpartij in de eerste ronde van de tweede bocht moest hij van ver terug zien te komen. Hij vocht voor wat hij waard was en wist er nog een vijftiende plaats uit te halen. In het dagklassement miste hij op slechts één punt de top tien. Na de wedstrijd in Finland staat hij achttiende in de tussenstand.

David Braceras:
‘’Ik ben erg blij met mijn eerste manche. Ik wist vanaf de buitenzijde best een goede start te pakken en wist mij op te werken naar een zesde plaats. Dit wist ik zo’n vijftien minuten vast te houden totdat twee zandrijders mij wist te passeren. Het rijden ging goed en dit gaf me vertrouwen voor de tweede manche. Hierin kwam ik helaas in de tweede bocht hard ten val. Ik lag onder mijn motor en een andere rijder raakte mij. In de rest van de manche heb ik alles gegeven en wist ik nog vijftiende te worden. Ik heb pijn in mijn hele lichaam en daardoor zal ik deze week wat rustiger aan doen voordat we afreizen naar de volgende Grand Prix in Zweden.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fullspectrum Media