X

KTM-teammaten Andrea Adamo en Liam Everts staan één en twee in het WK

De Grand Prix van Zweden ws het begin van de laatste vijf ronden van 2023. Red Bull KTM Factory Racing vierde opnieuw een ‘dubbel podium’ onder bewolkte, wisselvallige en koele omstandigheden in Uddevalla. Liam Everts en Andrea Adamo legden beslag op de tweede en derde plaats in de MX2 tijdens de vijftiende wedstrijd van het seizoen en het duo staat nu 1-2 in het kampioenschap.

In de MX2 reed Liam Everts gestaag naar de 2e plaats in de eerste manche. Andrea Adamo was het slachtoffer van de drassigheid van het rechte stuk en kwam bijna ten val. Hij moest zijn pech bekopen met een 10e plaats.

De tweede manche stond in het teken van betere starts voor het trio dat met 2-3-4 rond de openingsronde vloog. Adamo was het meest proactief op een drogere ondergrond en ging voorbij aan Kevin Horgmo om de leiding te nemen en naar zijn vierde overwinning van het seizoen te rijden. Everts pushte hard om naar de 3e plaats te stijgen en verzekerde zich van een 2-3 scorekaart. De resultaten vertegenwoordigden respectievelijk de negende en zesde podiumplek voor Adamo en Everts en de vierde Grand Prix die ze samen op de box hebben gestaan.

Liam Everts: “Leuke wedstrijd. Weer een podium en ik ben superblij. Ik had het hele weekend een goed gevoel. Het was erg moeilijk om te passeren, zelfs op het droge, maar toch leuk en ik had gewacht op een modderrace! P2 is best goed in het kampioenschap. Ik had niet echt verwacht in deze situatie te zitten, maar het is natuurlijk wel leuk! Er zijn nog vier GP’s te gaan en er kan nog van alles gebeuren. Ik laat mijn teamgenoot niet in de steek! Ik wil gewoon van weekend tot weekend kijken en sterk eindigen.”

Andrea Adamo: “Geen bevredigende GP, maar het was een goede tweede manche. Ik heb echt gepusht. Ik ging er helemaal voor. 10e in de eerste manche was alles wat ik kon doen. Mijn voorwiel ging eruit en ik lag helemaal laatste. Ik kwam bijna hard ten val maar kon het nog redden. Ik kon niet echt door het peloton komen. Ik probeerde P9 te pakken, maar ik maakte een fout waardoor ik P10 werd en mijn manche beëindigde. Voorafgaand aan de tweede manche wist ik dat ik het algemeen klassement vandaag niet zou winnen, dus ik dacht dat ik er echt voor zou gaan. Een goede manier om het weekend af te sluiten.”

Foto’s: KTM