X

Lucas Coenen en Roan van de Moosdijk over Arnhem

Het Nestaan Husqvarna Factory Racing team was afgelopen weekend weer terug in de wedstrijd met twee van hun sterren, Lucas Coenen en Roan van de Moosdijk. De Grand Prix van Nederland bood het team de kans om terug te komen na een turbulente tijd in de afgelopen weken. Coenen toonde uitzonderlijke snelheid.

Lucas Coenen heeft keer op keer bewezen dat hij een ongekende hoeveelheid rauwe snelheid in zijn achterzak heeft en dat was te zien in Nederland. Nadat hij pole position had veroverd, kwam hij in de eerste ronde van de eerste manche ongelukkig ten val en moest hij zich een weg banen door het veld. Als zesde eindigde hij.

Het was duidelijk dat ‘verlossing’ de prioriteit was in manche twee – hij stormde naar de vroege leiding en won met een indrukwekkende show, inclusief een kleine valpartij. Met 6-1 werd hij tweede in het algemeen klassement en steeg hij naar de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Roan van de Moosdijk keerde terug naar de Grand Prix nadat hij de vorige drie evenementen had gemist en legde een solide basis waarop hij de komende weken kan voortbouwen. Hij werd achtste in de eerste manche en dat was een goede start van het evenement. Ondanks een valpartij aan het begin van de tweede manche, wist hij na een ongelooflijke aanval dezelfde positie te behouden.

Het was een geweldige rit! Met een score van 8-8 werd hij achtste in het algemeen klassement, wat geen verrassing was, en de goede punten hielpen hem naar de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Lucas Coenen: “Het is goed om weer op het podium te staan! Ik ben blij met de snelheid die ik op mijn FC 250 heb laten zien. Het zou geweldig zijn geweest om te winnen, maar de volgende keer moet ik gewoon uit de problemen blijven in de eerste ronde. Ik ben zo enthousiast dat ik dit kan meenemen naar het laatste deel van het seizoen.”

Roan van de Moosdijk: “Het was een solide terugkeer naar Grands Prix. De eerste manche had beter gekund, maar ik was blij met hoe ik door het veld kwam in de tweede manche. We hebben nu een basis om op voort te bouwen, dus we gaan aan de slag voor de laatste GP’s.”

De volgende MXGP wordt gereden op 3 september in Afyonkarahisar, Turkije.

Foto’s: Husqvarna