X

Uddevalla drie jaar langer op WK kalender

In de marge van de Grote Prijs motorcross in Uddevalla raakte bekend dat Zweden ook de komende drie jaar op de WK kalender blijft. Al zeker tot en met 2026 mogen Zweedse fans zich dus opmaken voor een MXGP in eigen land. 

Infront Moto Racing en BMK Uddevalla kondigden gisteren hun verlengde samenwerking voor de komende drie jaar aan. Dat maakten Infront Moto Racing CEO David Luongo samen met FIM/CMS Director Antonio Alia Portela, BMK Uddevalla voorzitter, Mr. Tobias Revelj en FIM bestuurslid Håkan Leeman bekend in een speciale persconferentie net voor de eerste MX2 race.

Deze contractverlenging tijdens de MXGP van Zweden in 2023 markeert ook het 25ste evenement in de geschiedenis van het Zweedse circuit. Het Glimminge Motorstadion was sinds de eerste WK race die er plaatsvond in 1958 al vaak het decor voor prachtige duels. Sinds de jaren 2000 is het dan ook een niet te missen vaste stop op de kalender. Door de jaren heen hebben legendes zoals Stefan Everts, Joël Smets, Mickael Pichon, Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Tim Gajser er geracet en gewonnen.

David Luongo, CEO van Infront Moto Racing: “Het is een groot genoegen voor ons om hier in Uddevalla te zijn. Deze locatie staat al vele jaren op de kalender. Het is één van de must-gos voor MXGP, vanwege het landschap en de geschiedenis van de sport hier in Zweden. We zijn erg blij dat we hier vandaag kunnen zijn om groot nieuws aan te kondigen, want Uddevalla staat de komende drie jaar op de kalender. Het is een zeer goede prestatie die te danken is aan de geweldige samenwerking met deze sterke club en zijn geweldige organisatie. Tobias vertegenwoordigt nu de motorclub, maar ook in het verleden hadden we altijd een fantastische relatie met je voorgangers. Het is een groot genoegen om met jullie verder te gaan en gefeliciteerd met de GP voor de komende drie jaar.”

FIM/CMS-directeur Antonio Alia Portela: “Namens de FIM is het een genoegen dat beide partijen deze verbintenis zijn aangegaan. En zoals David al zei, het is iets om trots op te zijn dat we zoals altijd een vaste locatie op de kalender hebben. Dus ik wens jullie het allerbeste voor de komende jaren, en ik weet zeker dat alles soepel zal verlopen, want dit soort evenementen zullen de standaarden nog steeds verbeteren. Heel erg bedankt dat we hier mogen zijn en nog drie jaar in de toekomst.”

Voorzitter van BMK Uddevalla Tobias Revelj: “Het is heel belangrijk voor ons hier in Uddevalla om nog drie jaar gastheer te zijn van de Zweedse Grote Prijs en natuurlijk ook voor de Zweedse motorcross. We zijn erg blij dat we nog drie jaar kunnen samenwerken met Infront Moto Racing.”

FIM-bestuurslid Håkan Leeman: “Allereerst denk ik als Zweed dat het geweldig nieuws is voor de Zweedse fans dat we dit geweldige evenement nog drie jaar op de kalender hebben staan. Ik vind dit echt geweldig. Als voormalig voorzitter van de Zweedse bond ben ik daar erg trots op. Het is een erkenning voor het fantastische werk dat jullie doen in de BMK. Vanuit de FIM moet ik ook zeggen dat de samenwerking tussen de FIM en Infront Moto Racing nog nooit zo goed is geweest. We delen dezelfde strategie om een kalender te hebben met een mix van erkende evenementen en uitdagende circuits, maar tegelijkertijd mix je die kalender met nieuwe spannende locaties. Dat zal de sport verspreiden naar deze fantastische sport die we hebben. Over de hele wereld, dus bedankt.”

Foto’s: MXGP, Photographic Art