X

Jorge Prado en Simon Laengenfelder over hun race in Maggiora

Jorge Prado pakte zijn wereldtitel met een briljante overwinning in de eerste manche. Hij controleerde de wedstrijd en toen Romain Febvre uitviel met een defecte motor was de titel een feit. Tien polepositions, 219 ronden op kop, 16 Grand Prix-podia en 14 mancheoverwinningen onderstrepen de dominante campagne die hem tot kampioen kroonde. De statistieken die Prado samenstelde zullen de komende jaren een maatstaf worden.

Jorge Prado: “Ik ben zo blij! Het is jammer van die fout in de tweede manche, maar ik ben de nieuwe wereldkampioen. Er is zo hard aan gewerkt, door mijzelf en door het team, en ik wist dat ik dit kon waarmaken. Ik heb de rode plaat al sinds ronde één – ik kan me niets beters wensen. Dit is een droom.”

Simon Längenfelder was opnieuw in topvorm, hij gaf de hele dag gas en gaf zijn team nog meer om te vieren. Een dominante overwinning in de eerste manche bracht zijn totaal aantal overwinningen op zeven, de op één na hoogste in MX2, en bracht hem in een uitstekende positie om mee te dingen naar het algemeen klassement. Helaas miste hij net de eindzege door een tweede plaats in de laatste manche. Met 1-2 werd hij tweede in het algemeen klassement tijdens de Grand Prix van Italië en bleef hij in de race voor een zilveren medaille in de eindstand van het kampioenschap.

Simon Längenfelder: “Het was bijna een perfect weekend! Ik won de kwalificatierace en had vandaag twee holeshots. Ik won de eerste manche met een mooie voorsprong! Ik had een hard gevecht in de tweede manche – het ging helemaal tot het einde! Uiteindelijk werd ik 1-2 voor de tweede plaats. Het was nog steeds een geweldig weekend! Ik kijk uit naar de finale.”

Foto: JP Acevedo