X

Kay de Wolf veel te sterk in Meijel

Het zal geen verrassing zijn dat Kay de Wolf de dertiende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc heeft gewonnen. De Husqvarna-rijder trainde het snelste en wist later op de dag beide manches met een ruime voorsprong te winnen. Boris Blanken (2-3) en Kjeld Stuurman (3-4) mogen mee op het podium klimmen. In de titelstrijd blijft Stuurman ruim leiden maar Blanken wist vandaag toch weer punten goed te maken met nog twee wedstrijden te gaan.

1e manche
In de trainingen is De Wolf het snelste nipt voor Hakon Fredriksen. De Noor is na 14 maanden blessureleed weer terug achter het starthek. Wanneer het starthek voor de eerste manche valt is Jaap Janssen de beste starter, hij neemt de leiding maar De Wolf komt snel voorbij. Problemen zijn er voor Mirco ten Kate die in de eerste ronde ten val komt met Finn Pullen. Kyle van Zutphen zit er in de beginfase goed bij terwijl Blanken en Fredriksen zich naar voren moeten werken. Dat doen ze beide na zo’n tien minuten wedstrijd komt de Riley Racing-rijder op de tweede plaats te rijden. Hij zet vervolgens ook de snelste wedstrijd ronde neer maar even later gaat het mis. Frederiksen verdwijnt uit de wedstrijd. De Wolf heeft een ruime voorsprong op Blanken die een knappe wedstrijd rijdt als als tweede over de finish komt. Stuurman is goed voor de derde plaats voor Janssen. Ten Kate rijdt een geweldige inhaalrace en de 18-jarige crosser komt dankzij een goede conditie nog terug naar de vijfde plaats!

2e manche
De tweede manche is het De Wolf die de beste start neemt hij wordt gevolgd door Stuurman, Janssen en Blanken. Ook nu geen beste start voor Fredriksen maar hij weet zich snel te herstellen. De 20-jarige Fredriksen komt na een paar ronden om de tweede plaats aan op acht seconden van de leider. Dan is er even hoop dat de achterstand wordt goed gemaakt om het publiek te laten genieten van een mooi gevecht maar dat komt er niet. De Wolf houdt het tempo zo hoog dat Fredriksen later ervoor moet kiezen genoegen te nemen met de tweede plaats. Blanken komt nu als derde over de finish voor Stuurman en Janssen. Dat betekent dat wij dezelfde hoofdrolspelers hebben tijdens deze tweede manche op het snelle maar lastige circuit waar Limburg trots op mag zijn.

Volgende week wordt de volgende wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Lelystad. Twee weken later (30 september-1 oktober) is de finale op het circuit van Lichtenvoorde.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc; Meijel, NL:
1e manche

1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Boris Blanken NL Fantic
3. Kjeld Stuurman NL KTM
4. Jaap Janssen NL KTM
5. Mirco ten Kate NL Honda

2e manche
1. Kay de Wolf NL Husqvarna
2. Hakon Fredriksen Nor Yamaha
3. Boris Blanken NL Fantic
4. Kjeld Stuurman NL KTM
5. Jaap Janssen NL KTM

Dagklassement:
1. Kay de Wolf NL Husqvarna 1-1
2. Boris Blanken NL Fantic 2-3
3. Kjeld Stuurman NL KTM 3-4
4. Jaap Janssen NL KTM 4-5
5. Mirco ten Kate NL Honda 5-6

Tussenstand KNMV ONK250:
1. Kjeld Stuurman NL KTM 1037
2. Boris Blanken NL Fantic 975
3. Mirco ten Kate NL Honda 839
4. Greg van der Weide NL KTM 800
5. Joshua van der Linden NL KTM 779

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Husqvarna