X

Maessen verstevigt de leidende positie in Oss

Na ruim drie maanden ging het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads eindelijk verder in Oss. Met twee manche overwinningen wist Joe Maessen de dagzege te pakken. De Limburger won beide manches op ‘De Witte Ruijsheuvel’ voor Rick Haverdil. Het podium werd compleet gemaakt door Jan Vlaeymans, de Belg werd vierde en derde tijdens de manches.

1e manche
In de tijdtraining is Haverdil het snelste geweest en hij trekt deze lijn verder na het vallen van het starthek voor de eerste manche. Maessen volgt voor Valentino Roks maar die laatste verliest de aansluiting bij Maessen. Phoelich weet in de vierde ronde de derde plaats over te nemen terwijl Vlaeymans even later de vierde plaats in handen krijgt. Daarmee is de top vier tijdens deze manche compleet. Roks lijkt de top vijf vol te gaan maken maar Julian Veldman heeft een sterke versnelling en hij kan met nog drie ronden te gaan de vijfde plaats overnemen.

2e manche
Wanneer het starthek voor de tweede manche valt neemt Maessen de beste start gevolgd door Haverdill en Sem Ende. Ook nu neemt het duo vooraan snel afstand. Ende ruim tien minuten de derde plaats vaast houden maar dan komt Vlaeymans opzetten. De Belg is als zesde aan de wedstrijd begonnen en moet zich naar voren knokken. Meer dan de derde plaats zit er nu dan ook niet in voor Vlaeymans. Veldman heeft veel tijd nodig om Ende te passeren maar ook nu weer hij drie ronden voor de finishvlag zijn slag te staan. De voormalig zijspancrosser komt als vierde over de finish voor Ende.

Volgende keer:
De vijfde wedstrijd laat gelukkig niet zo lang op zich wachten, op 10 september worden de punten verdeeld in Varsseveld.

Uitslagen KNMV ONK Quads #4; Oss, NL:
1e manche

1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Rick Haverdil NL CRQF
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Jan Vlaeymans B Yamaha
5. Julian Veldman NL ?

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Rick Haverdil NL CRQF
3. Jan Vlaeymans B Yamaha
4. Julian Veldman NL ?
5. Sem Ende NL ?

Dagklassement
1. Joe Maessen NL Yamaha 1-1
2. Rick Haverdil NL CRQF 2-2
3. Jan Vlaeymans B Yamaha 4-3
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 3-6
5. Julian Veldman NL ? 5-4

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 179
2. Rick Haverdil NL CRQF 157
3. Jan Vlaeymans B Yamaha 154
4. Ricardo Phoelich NL Yamaha 144
5. Richard Ruttenberg NL ? 110

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat