MXGP opener voor Romain Febvre

MXGP opener voor Romain Febvre
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Achter reekswinnaar Romain Febvre waren er heel wat positiewisselingen maar de Fransman domineerde de eerste MXGP race in Afyonkarahisar. Een regelmatige Tim Gajser eindigde tweede voor Maxime Renaux en Calvin Vlaanderen.

De kopstart leek naar Jorge Prado te gaan maar die verloor de controle vooraan en gleed onderuit. Verderop in het startveld kwamen Ruben Fernandez en Pauls Jonass  ten val.
Polesitter Tim Gajser (foto onder) nam het commando over met Valentin Guillod en Romain Febvre in zijn wiel.


De Kawasaki kopman nam in de tweede ronde de maat van Guillod. Enkele ronden later werd de SR Honda rijder naar P3 verwezen door de wederoptredende Mattia Guadagnini. Vooraan werd de logica gerespecteerd door de sterk rijdende Febvre die in de zesde ronde afrekende met Gajser. Ranaux, pas 10de in de start, maakte indruk als beste “achtervolger”. De ex MX2 wereldkampioen liet het moeilijke inhalen niet aan zijn hart komen en zat half wedstrijd al zesde, in het zog van Guillod. Nadien gingen ook Guadagninig en Vlaanderen voor de bijl.

WK leider Prado kwam nooit in zijn ritme. Na zijn vroege val duurde het even vooraleer hij de GasGas weer aan de praat kreeg.  Slechts moeizaam kon de Spanjaard opschuiven waardoor hij vrede moest nemen met een 13de plek. Vlaanderen werd de beste Nederlander met een nette vierde plek. Glenn Coldenhoff verschalkte in de slotfase Guadagnini nog en pikte zo de P6 in. Brian Bogers moest in de eerste manche genoegen nemen met een teleurstellende 14 de plaats.

De beslissende tweede MXGP manche gaat om 16u 10 van start.

LEES MEER  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

MXGP Race 1

1. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), 35:02.660; 2. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:04.675; 3. Maxime Renaux (FRA, Yamaha), +0:14.345; 4. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +0:18.329; 5. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:23.491; 6. Glenn Coldenhoff (NED, Yamaha), +0:26.600; 7. Mattia Guadagnini (ITA, GASGAS), +0:27.218; 8. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:27.627; 9. Valentin Guillod (SUI, Honda), +0:34.203; 10. Benoit Paturel (FRA, Yamaha), +0:35.425; 11. Ruben Fernandez (ESP, Honda), +0:46.553; 12. Mitchell Evans (AUS, Kawasaki), +0:51.895; 13. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:54.130; 14. Brian Bogers (NED, Honda), +0:54.705; 15. Alvin Östlund (SWE, Honda), +0:55.528; 16. Ben Watson (GBR, Beta), +1:22.828; 17. Alessandro Lupino (ITA, Beta), +1:44.489; 18. Julian Georgiev (BUL, Yamaha), -2 lap(s); 19. Galip Alp Baysan (TUR, GASGAS), -3 lap(s); 20. Pauls Jonass (LAT, Honda), -14 lap(s);

Foto’s: Fullspectrum Media, Bavo Swijgers

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …