X

Team USA heeft eindelijk zijn selectie klaar voor de MXoN!

PICKERINGTON, Ohio — De Verenigde Staten worden vertegenwoordigd door drie van zijn zeer bekwame motorcrossracers bij de Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) Motocross of Nations 2023, die zal plaatsvinden van 6 tot 8 oktober in Ernée, Frankrijk.

Het Amerikaanse Motocross of Nations-team voor 2023 bestaat uit de AMA 450 piloten Aaron Plessinger en Christian Craig en AMA 250 piloot RJ Hampshire.

“Na vorig jaar Team USA op de hoogste trede van het podium te hebben gezet, kijken we ernaar uit om in oktober opnieuw de wereld uit te dagen als de verdedigende kampioenen,” aldus Mike Pelletier, Directeur Racing van de AMA. “We hebben een team dat enthousiast is om de Verenigde Staten te vertegenwoordigen, en ik kijk ernaar uit om te zien wat we dit jaar kunnen bereiken.

Teamcaptain Plessinger zal voor de tweede keer deel uitmaken van het Amerikaanse Motocross of Nations-team en zal racen in de MXGP-klasse.

“Het voelt echt geweldig om opnieuw in Team USA te mogen zitten,” zei Plessinger, “en ik ben zeer gelukkig met deze kans om voor mijn land te racen. Dit is een race waar ik altijd naar uitkijk en we hebben grote schoenen te vullen van wat de jongens vorig jaar hebben gedaan, dus ik ben klaar voor de uitdaging! Ik heb echt geweldige teamgenoten, een geweldig team om ons heen en we gaan ons uiterste best doen in Frankrijk!”

Voor Hampshire zal het zijn eerste verschijning zijn in de Motocross of Nations-competitie, en hij zal racen in de MX2-klasse.

“Ik ben super enthousiast om mijn land te vertegenwoordigen,” zei Hampshire. “Ik ben een trotse Amerikaan en zal mijn best doen om onze kleuren vooraan te plaatsen!”

Craig zal ook voor het eerst de VS vertegenwoordigen bij Motocross of Nations en zal uitkomen in de Open-klasse.

“Ik ben buitengewoon vereerd om dit jaar de VS te kunnen vertegenwoordigen bij Motocross of Nations,” zei Craig. “Aaron, RJ en ik zullen er alles aan doen om ons land trots te maken.”

AMA Motocross Hall of Fame Legend Roger DeCoster zal opnieuw het Amerikaanse team beheren terwijl het strijdt om het officieuze landenwereldkampioenschap. DeCoster, die het KTM, GASGAS en Husqvarna-raceteams leidt in AMA Supercross en de Pro Motocross-serie. De Belg die ondertussen ook een Amerikaans paspoort heeft maakte voor België deel uit van zes winnende FIM Motocross of Nations-teams in de jaren 60 en 70 en is vijfvoudig wereldkampioen motorcross.

“Met ons raceseizoen dat het langste ooit was en slechts één week tussen het einde van de SMX en Motocross of Nations, evenals verschillende rijders die geblesseerd waren en sommige die van team zullen wisselen, was dit het moeilijkste jaar dat we tot nu toe hebben gehad om drie rijders te vinden die klaar waren om aan een extra evenement deel te nemen en als een team samen te werken,” zei DeCoster. “Ik was erg blij dat toen we Aaron, R.J. en Christian vroegen om naar Frankrijk te gaan – ze allemaal op de kans sprongen om de VS te vertegenwoordigen om het Franse team op eigen bodem uit te dagen, evenals de rest van de wereld. Dit op een van de meest spectaculaire banen van Frankrijk. Na enkele wisselende resultaten gedurende het lange seizoen, zijn ze gretig om te bewijzen dat ze nog meer in hun mars hebben en kijken ze er naar uit om dat aan de wereld te laten zien. Ik hoop dat de Amerikaanse supporters als één blok achter deze drie rijders gaan staan als ze over enkele weken de Motocross of Nations aanvatten.”

De FIM Motocross of Nations, die begon in het naoorlogse Europa in 1947, is een van de meest prominente motorsportevenementen ter wereld. Nationale teams van over de hele wereld komen samen om te strijden voor een gecombineerde score die het kampioenschap van het winnende land bepaalt.

Het Amerikaanse team blijft het record houden als de all-time leider in FIM Motocross of Nations teamoverwinningen, met 23 overwinningen – waarvan 21 met DeCoster als teammanager. Het Amerikaanse team claimde vorig jaar het laatst de overwinning en keert dus terug als de verdedigende kampioen.”