Van Weerdenburg slaat terug in Cuijk

Van Weerdenburg slaat terug in Cuijk
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zaterdag stond er in Cuijk een nieuwe ronde op het programma in de strijd om de kampioenschappen van Motorsport Organisatie Nederland. In de klasse MX2 Jeugd 125cc wist Alex van Weerdenburg zijn goede starts nu wel te gelde te maken. De DJR-rijder pakte in beide manches de holeshot en stond de koppositie ook niet meer af. Op basis van de tweede manche was het Jaymian Ramakers die op de tweede plaats eindigde. Met een derde en tweede plaats in de manches wist hij Dani Koot achter zich te houden. Met tweemaal de vierde plaats was het de Belg Troy Dendooven die als vierde eindigde. Stein Kanters maakte met een zesde en vijfde plaats in de manches de top vijf compleet.

Eerste manche
De holeshot was voor van Weerdenburg voor Dendooven, Bob Freriks Koot en Kanters. In de tweede ronde schoof Koot door na de derde plaats. Voor Freriks was dit het begin van het einde. Freriks verloor in de volgende twee ronden steeds een plaats en halverwege de manche verliet hij met een verdraaide knie de wedstrijd. Ramakers was inmiddels voorbijgegaan aan Kanters en kwam nu als vierde door. Voor van Weerdenburg ging alles voorspoedig en hij had inmiddels een tien seconden voorsprong op Dendooven. Vier ronden voor de finish ging Koot voorbij aan Dendooven en twee ronden later was het Ramakers die hetzelfde deed. Kanters lag inmiddels op ruime achterstand op de vijfde plaats. Waar vooraan verder geen verandering meer kwam in de volgorde, van Weerdenburg, Koot, Ramakers en Dendooven, werd de strijd om de vijfde plaats beslist in de laatste ronde. Kanters kwam in de problemen door een achterblijver en verloor zijn vijfde plaats. Dani lag lange tijd op de zesde plaats, echter hij was voorbijgereden door Viggo Dral en kwam ook nog ten val. Dral was dus de meeste gelukkige van de drie en zag de finishvlag als vijfde.

LEES MEER  Gallery: MXGP Tsjechie dankzij MX Kiekjes

Tweede manche
Het was opnieuw van Weerdenburg met de holeshot. Daarachter volgden Dendooven, Ramakers, Kanters en Koot.In de tweede ronde ging Ramakers voorbij aan Dendooven en hij zette van Weerdenburg onder druk. Dendooven verloor hierna per ronde terrein en aan zijn achterwiel zat Koot due in de tweede ronde voorbij was gegaan aan Kanters. Halverwege de manche vielen de beslissingen die de klasseringen in de manche bepaalden. Ramakers gleed net even weg met zijn voorwiel en hiermee was de weg vrij voor van Weerdenburg om opnieuw de manchezege te pakken. Koot ging voorbij aan Dendooven en kwam door de schuiver van Ramakers nog toto aan het achterwiel van hem. Ramakers was even net iets sneller en eindigde op de tweede plaats voor Koot. Dendooven volgde op een vier seconden en ruim daarachter was de vijfde plaats voor Kanters.

Eerste manche:
1. van Weerdenburg 20:20.285, 2. Koot +8.072, 3. Ramakers +10.783, 4. Dendooven (Bel) +26.306, 5. Dral +1:-8.591, 6. Kanters +1:09.062, 7. Puts 1:24.472, 8. Rutten +1 lap, 9. Damiën van de Cruijsen +1 lap, 10. Tax +1 lap.

Tweede manche:
1. van Weerdenburg 20:18.566, 2. Ramakers +12.148, 3. Koot +16.974, 4. Dendooven (Bel) +20.110, 5. Kanters +1:03.760, 6. Puts +1:18.728, 7. Dral +1:24.901, 8. van Gorkum +1 lap, 9. Rutten +1 lap, 10. Tax +1 lap.

Dagklassement:
1. van Weerdenburg 120, 2. Ramakers 104, 3. Koot 104, 4. Dendooven (Bel) 94, 5. Kanters 88, 6. Dral 86, 7. Puts 84, 8. Rutten 76, 9. van Gorkum 72, 10. Tax 70.

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

Tussenstand MX2 jeugd 2023:
1. van Weerdenburg 1428, 2. Koot 1214, 3. Dendooven (Bel) 1142, 4. Puts 1039, 5. Kanters 1004, 6. Dral 989, 7. Saraç 844, 8. van Vegchel 750, 9. Mathijssen 655, 10. van den Heuvel 633.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …