X

Blanken wint maar Stuurman viert feest!

Op ‘Circuit De Schans’ heeft Boris Blanken de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. De lokale held wist met een eerste en tweede plaats zijn tweede dagzege van het seizoen te pakken. Stuurman werd de eerste manche derde en dat was voldoende voor de titel! Later op de dag won hij de tweede manche waarmee hij tweede werd in het dagklassement voor Joshua van der Linden (2-3).

1e manche
In de training is Stuurman het snelste geweest maar Van der Linden neemt de beste start. De Brabander neemt de leiding voor Ryan de Beer en Stuurman die vervolgens snel orde op zaken weet te stellen. Blanken heeft geen beste start gehad en hij komt buiten de top tien uit de eerste bocht. De Fantic-rijder heeft een hoog tempo te pakken en hij werkt zich vakkundig naar voren. Inmiddels heeft Stuurman de leiding overgenomen en hij neemt afstand van Van der Linden. Blanken weet nog in de eerste helft van de wedstrijd zijn opgelopen achterstand weg te werken en Blanken wint vervolgens de eerste manche. Van der Linden weet Stuurman terug te passeren en daarmee wordt de Hannamax-rijder tweede voor Stuurman. De crosser uit Sliedrecht wordt echter opgewacht door de supporters want aan deze derde plaats heeft de KTM-rijder meer dan voldoende punten om de titel veilig te stellen. Jaap Janssen komt als vierde over de finish, gevolgd door Yourick den Hollander. Deze komt erg sterk terug van bijna twee jaren van blessureleed en infecties. De Husqvarna-rijder staat gelukkig weer aan de start en hij maakt indruk met deze knappe eerste manche!

2e manche
Ook tijdens de tweede manche gaan Van der Linden en Stuurman schouder aan schouder de eerste bocht in. Stuurman heeft de smaak van champagne te pakken en hij komt snel naar de leiding om vroeg in de wedstrijd al een veilige voorsprong op te bouwen. Blanken heeft wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen, wanneer hij de tweede plaats over neemt van Van der Linden is leider Stuurman al uit het zicht verdwenen. De 22-jarige winnaar van de eerste manche komt nog wel dichterbij maar wordt zeker niet meer gevaarlijk. Stuurman wint de manche voor Blanken die daarmee dus de dagzege pakt. Van der Linden is nu goed voor de derde plaats voor Mirco ten Kate die in de laatste ronde nog de aansluiting zoekt bij de derde plaats. Robin van Oldeniel maakt de top vijf compleet. Daarmee weten beide GT Husqvarna-rijder het seizoen in de top vijf af te sluiten.

Met slechts 26 rijders in actie is het tijd voor de winterstop. Er zal de komende maanden veel werk moeten worden verzet om het ONK op te waarderen. Daarbij moet natuurlijk ook de vraag worden gesteld of de terugloop van deelnemers ligt aan de wedstrijden of de inzet van de rijders.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche

1. Boris Blanken NL Fantic
2. Joshua van der Linden NL KTM
3. Kjeld Stuurman NL KTM
4. Jaap Janssen NL KTM
5. Yourick den Hollander NL Husqvarna

2e manche
1. Kjeld Stuurman NL KTM
2. Boris Blanken NL Fantic
3. Joshua van der Linden NL KTM
4. Mirco ten Kate NL Honda
5. Robin van Oldeniel NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Boris Blanken NL Fantic 1-2
2. Kjeld Stuurman NL KTM 3-1
3. Joshua van der Linden NL KTM 2-3
4. Mirco ten Kate NL Honda 6-4
5. Yourick den Hollander NL Husqvarna 5-6

Eindstand KNMV ONK250:
1. Kjeld Stuurman NL KTM 1128
2. Boris Blanken NL Fantic 1070
3. Mirco ten Kate NL Honda 888
4. Joshua van der Linden NL KTM 865
5. Greg van der Weide NL KTM 800

Alle uitslagen zijn HIER te vinden

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HenryDunnewind