Eindelijk: KEMEA Racing naar de MXGP

Eindelijk: KEMEA Racing naar de MXGP
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Al maanden speelt het in ‘Radio Paddock’ maar nu is het hoge woord er eindelijk uit. Vanaf 2024 zal KEMEA Racing (Hans Corvers) het officiële MXGP team gaan runnen voor Yamaha. Er komt dus een einde aan de samenwerking met WILVO MXGP (Louis Vosters) die de activiteiten van Rinaldi overnam in de koningsklasse. Het Monster Energy Yamaha Factory Racing Team, zoals het team heet, zal gaan bestaan uit drie rijders. Jago Geerts blijft dus onder de vleugels van Corvers terwijl Maxime Renaux terugkeert. Calvin Vlaanderen is de nieuwste aanwinst, na vier seizoenen bij Gebben-Van Venrooij-Yamaha heeft hij eindelijk een fabriekscontract.

Hutten Metaal Yamaha Racing promoveert van het EMX250 naar het FIM wereldkampioenschap MX2. Thibault Benistant en Rick Elzinga keren dus terug bij het team terwijl Andrea Bonacorsi samen met Wim Hutten en Herjan Brakke de overstap maakt naar het WK.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

LEES MEER  Jack Chambers geeft een update na de crash

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …
 • Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

  In Loket vierde Jeffrey Herlings zijn 200e Grand Prix-manche overwinning. Wanneer wij echter in de geschiedenisboeken duiken zien wij dat de inmiddels 29-jarige crosser 202 keer de 25 punten heeft …