Febvre en Prado knokken verder in Ernée

Febvre en Prado knokken verder in Ernée
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De strijd om de wereldtitel is voorbij maar Romain Febvre en Jorge Prado zetten hun strijd verder in Ernée. Tijdens de 76e Monster Energy FIM Motocross of Nations heeft Febvre de eerste manche gewonnen na een prachtig gevecht met de Spanjaard. De GasGas-rijder vecht hard maar hij moet genoegen nemen met de tweede plaats. Ken Roczen wordt derde voor Jeremy Seewer en Aaron Plessinger. Jago Geerts is de beste Laaglander, de Yamaha-rijder komt als negende over de finish.

De spanning is voelbaar voor het vallen van het starthek van de eerste manche. Prado neemt de beste start voor Febvre en Seewer. De Zwitser komt echter als tweede uit de tweede bocht voor Febvre, Aaron Plessinger en Tom Vialle! In de derde bocht gaat het mis met Jett Lawrence die onderuit gaat en heel veel plaatsen verliest! In de eerste ronde weet Febvre de tweede plaats terug in handen te krijgen en hij volgt Prado als een schaduw. De leiders nemen afstand van Seewer terwijl RJ Hampshire en Oriol Oliver raken en beiden ten val komen! De eerste tien minuten mag Prado het tempo bepalen maar Febvre voert de druk steeds verder op bij de MXGP kampioen. De eerste aanval van Febvre wordt afgeslagen maar niet veel later neemt Febvre tot vreugde van het publiek de leiding over. De edstrijd lijkt gelopen maar Prado komt in de slotfase terug en neemt even de leiding over. Febvre is later toch slimmer en hij wint de eerste wedstrijd van de dag. Prado wordt tweede voor Roczen die zijn Suzuki af heeft laten slaan waardoor er twee plaatsen verloren gingen. De Duitser komt toch als derde over de finish voor Seewer die Plessinger in de laatste ronde nog passeert. De Amerikaan wordt dus vijfde voor Jett Lawrence die in de laatste bocht Tim Gajser nog weet te achterhalen. De Sloveen wordt zevende voor Vialle, Jago Geerts en Hunter Lawrence maakt de top tien compleet. Kay de Wolf knokt en gaat voor niemand aan de kant, de Husqvarna-rijder wordt elfde. Calvin Vlaanderen is goed voor de vijftiende plaats en Lucas Coenen komt als 19e over de finish.

LEES MEER  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

Race 1 (MXGP + MX2) – Classification
1. Romain Febvre (FRA, Kawasaki), 35:22.325; 2. Jorge Prado (ESP, GASGAS), +0:02.320; 3. Ken Roczen (GER, Suzuki), +0:26.166; 4. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:28.846; 5. Aaron Plessinger (USA, KTM), +0:30.267; 6. Jett Lawrence (AUS, Honda), +0:33.837; 7. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:33.940; 8. Tom Vialle (FRA, KTM), +0:41.304; 9. Jago Geerts (BEL, Yamaha), +0:43.080; 10. Hunter Lawrence (AUS, Honda), +0:43.887; 11. Kay de Wolf (NED, Husqvarna), +0:54.864; 12. Alberto Forato (ITA, KTM), +0:56.145; 13. Pauls Jonass (LAT, Honda), +1:01.039; 14. Simon Laengenfelder (GER, GASGAS), +1:02.144; 15. Calvin Vlaanderen (NED, Yamaha), +1:09.490; 16. RJ Hampshire (USA, Husqvarna), +1:22.933; 17. Ben Watson (GBR, Beta), +1:24.816; 18. Andrea Adamo (ITA, KTM), +1:25.465; 19. Lucas Coenen (BEL, Husqvarna), +1:29.947; 20. Jorgen-Matthias Talviku (EST, Husqvarna), +1:55.591; 21. Josh Gilbert (GBR, Honda), -1 lap(s); 22. Camden Mc Lellan (RSA, Honda), -1 lap(s); 23. Alvin Östlund (SWE, Honda), -1 lap(s); 24. Oriol Oliver (ESP, KTM), -1 lap(s); 25. Jan Pancar (SLO, KTM), -1 lap(s); 26. Cody Cooper (NZL, GASGAS), -1 lap(s); 27. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), -1 lap(s); 28. Emil Weckman (FIN, Honda), -1 lap(s); 29. Tanel Leok (EST, Husqvarna), -1 lap(s); 30. Julius Mikula (CZE, Yamaha), -1 lap(s); 31. Cameron Anthony Durow (RSA, KTM), -1 lap(s); 32. Eduardo Lima (BRA, Husqvarna), -1 lap(s); 33. Filip Bengtsson (SWE, KTM), -1 lap(s); 34. James Scott (NZL, Yamaha), -1 lap(s); 35. Guilherme Bresolin (BRA, Yamaha), -1 lap(s); 36. Miro Sihvonen (FIN, Husqvarna), -1 lap(s); 37. Vaclav Kovar (CZE, KTM), -2 lap(s); 38. Cornelius Toendel (NOR, Honda), -4 lap(s); 39. Janis Martins Reisulis (LAT, Yamaha), -14 lap(s); 40. Kevin Horgmo (NOR, Kawasaki), -18 lap(s);

LEES MEER  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

Tussenstand na race 1:
1. Frankrijk
2. Australië
3. Duitsland
4. USA
5. Spanje
6. Nederland
7. België

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …