X

Mattia Guadagnini voortaan op een Nestaan Husqvarna

Husqvarna kondigde vandaag de komst van Mattia Guadagnini naar het Nestaan Husqvarna Factory Racing team aan. Het contract loopt tot en met het seizoen 2024.

Voor de 21-jarige Guadagnini wordt dit zijn tweede volledige seizoen in de MXGP-klasse. Hij kwam in het voorjaar van 2022 bij ‘s werelds beste motorcrossklasse. De Italiaan reed destijds in de MX2-klasse met GasGas en was een van de MX2-favorieten, maar kende niet de verwachte start van het seizoen. In overleg met zijn team besloot hij onmiddellijk over te stappen naar MXGP.

Dit jaar brak hij zijn arm bij een crash tijdens de Franse GP in Villars-sous-Ecot. Guadagnini werd in 2019 EMX125-kampioen en eindigde het jaar daarop als tweede na Thibault Benistant in de EMX250-klasse. Hij won niet minder dan 9 manches tijdens het seizoen, maar had ook te kampen met twee uitvalbeurten die hem van de titel afhielden. Dit weerhield hem er niet van om een contract te tekenen bij KTM Red Bull Factory voor het MX2-seizoen in 2021, een jaar waarin hij zijn eerste GP thuis won in Maggiora en Italië ook de overwinning bezorgde in de Motocross of Nations met Antonio Cairoli en Alessandro Lupino.