X

Louis Vosters voortaan manager van het Fantic Factory Racing MXGP Team

Het gloednieuwe Fantic Factory Racing team in MXGP wordt aangevoerd door Louis Vosters wiens team de afgelopen acht jaar meerdere overwinningen heeft behaald in MXGP. Een spannende samenwerking die alle ogen op het team gericht zal houden tijdens het 2024 MXGP World Championship.

Het team zal twee uitzonderlijke rijders hebben met de ervaren Glenn Coldenhoff die een tweejarig contract heeft getekend en de nieuwe rookie van de klasse Roan Van de Moosdijk die een eenjarig contract heeft getekend, met een optie voor nog een jaar. Een volledig Nederlands contingent met de teameigenaar en rijders die allemaal uit Nederland komen, die hun stempel willen drukken in 2024. Het team en de rijders zijn op dit moment motoren aan het testen en meer nieuws over hun vooruitgang en de evenementen in het voorseizoen zal binnenkort worden aangekondigd.

Louis Vosters – Fantic Factory Racing MXGP Teameigenaar: “Na acht geweldige jaren bij Yamaha, ben ik erg blij om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen met Fantic. De motivatie, steun en gedeelde doelen hebben me erg enthousiast gemaakt voor de toekomst. Ik ben erg blij dat ik mijn relatie met Glenn Coldenhoff, een ervaren en toegewijde rijder, kan voortzetten. Roan van de Moosdijk is een van de meest opwindende rookie prospects en 2024 ziet er geweldig uit voor Fantic en mijzelf. Een nieuw merk, nieuwe kleuren en nieuwe mensen hebben de opwinding verder aangewakkerd. Laten we beginnen met racen!”

Mariano Roman – CEO van Fantic: “Fantic is echt blij om deze samenwerking aan te gaan met een van de beste teams in MXGP. We zijn er zeker van dat we met de structuur van Louis Vosters een uitstekende partner hebben gekozen, die in staat zal zijn om het hoge potentieel en de efficiëntie van onze producten te laten zien. Onze rijders line-up is de perfecte combinatie van ervaring en veelbelovend talent, met Glenn Coldenhoff, die de afgelopen MXGP seizoenen altijd een van de belangrijkste kanshebbers was, en Roan Van de Moosdijk, een extreem capabele rookie in de topklasse. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Louis te bedanken voor zijn samenwerking en zijn ongelooflijke enthousiasme, dat hij doorgeeft aan de hele Fantic familie.”

Glenn Coldenhoff – Fantic Factory Racing MXGP rijder: “Ik ben erg enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen. We zullen deze winter gebruiken om te testen en de motor verder te ontwikkelen en ons klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Met de kennis en ervaring van Fantic en ons team, weet ik zeker dat we een kans krijgen en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Roan Van de Moosdijk – Fantic Factory Racing MXGP rijder: “Ik ben erg blij en trots om te tekenen bij Fantic Factory Racing MXGP en de kans die ze me hebben gegeven om te racen in de MXGP klasse. Het is altijd mijn droom geweest om op het hoogste niveau van de motorcross te rijden en ik ben erg enthousiast om dit met zo’n geweldige groep mensen te doen. Laten we samen veel succes hebben!”

Foto’s: Fantic Factory Racing