X

De zaterdag is Dortmund is zo goed als uitverkocht

Goed nieuws van de organisatoren van het ADAC Supercross Dortmund (12-14 januari 2023): De 39e editie van het tweewielige offroad-spektakel in de Westfalenhalle is op zaterdagavond bijna uitverkocht. Alleen in de categorie Gold zijn er nog resterende kaarten voor het ongeveer drieënhalf uur durende programma. Voor de fans betekent dit: Snel nog tickets bemachtigen!


Toegangskaarten in de Gold-categorie bieden bij het ADAC Supercross Dortmund een wat exclusievere actie-ervaring. Twee uur voor aanvang van het evenement opent de SX-Club zijn deuren en blijft open voor kaarthouders tot het einde van het evenement. Een uitgebreid buffet en geselecteerde dranken vormen het sfeervolle kader voor het evenement. In de Westfalenhalle hebben bezoekers met Gold-tickets de beste plaatsen en dus het beste zicht wanneer de racers op het ongeveer 300 meter lange parcours strijden om elke seconde, of wanneer de freestyle-experts lijken te spotten met de wetten van de natuurkunde tijdens de grote finale. Op zaterdagavond zijn tickets te koop voor 180 euro, op vrijdag en zondag al vanaf 170 euro in het VIP-gedeelte. Dat is in vergelijking met soortgelijke evenementen van deze aard een echt koopje!

Op vrijdag en zondag zijn er nog tickets beschikbaar in alle categorieën. Vanaf 55 euro begint het in de Bronze-categorie. Op vrijdag besparen ADAC-leden geld op de toegang, en groepen profiteren ook: voor elke zeven gekochte tickets krijgen ze er één gratis bij. Zondag is traditioneel gezien de familiedag bij Supercross Dortmund. Voor kinderen en jongeren zijn er kortingen in alle categorieën.

Het programma is op alle drie de dagen bijna identiek. Na de adembenemende opening vinden de kwalificatieraces plaats in de klassen SX1 en SX2, en de jonge crossers staan klaar voor hun eKids-race bij het starthek. Na een korte freestyle-show en een pauze gaat het dan echt beginnen. De herkansingen in de SX1 en SX2 zijn de laatste kans om zich te kwalificeren voor de respectievelijke finales. Daarna volgen de finales in de klassen SX4, SX2 en SX1. Vooral in de koningsklasse SX1 staan vermoeiende 20 rondes op het programma. Als de winnaars van alle klassen zijn gekroond, laten de freestyle-professionals het publiek aan het einde van de avond nog eens goed opwarmen.

Op zondag wordt in de SX1 de titel ‘Koning van Dortmund’ toegekend. Na twee vermoeiende competitiedagen moeten de professionals nog een keer al hun krachten mobiliseren, want er worden drie heats van elk 12 ronden gereden – de zogenaamde Triple Crown. De coureur die deze uitdaging heeft overwonnen, mag zich terecht tot koning laten kronen.

Alle informatie over het bestellen van tickets is HIER beschikbaar. Gold-tickets voor zaterdag zijn uitsluitend verkrijgbaar via de online shop van de Westfalenhallen.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ADACSXCup