X

Fantic gaat met een sterk team naar hun derde Dakar Rally

Op vrijdag 5 januari 2024 gaat de 46e editie van de zwaarste rally ter wereld van start vanuit Al Ula in Saoedi-Arabië en zal na 7.891 km over paden, duinen en rotsachtige paden, waarvan 4.727 km klassementsproeven, finishen in Yanbu aan de oevers van de Rode Zee. Na een jaar voorbereiding is het Fantic Racing Team klaar voor het Grote Avontuur. In de startblokken: Jane Daniels, Tommaso Montanari en Jeremy Miroir op de XEF 450 Rally Factory motorfiets.

Na hun eerste poging in de Dakar Rally in 2022 met het prototype XEF 450 Rally, kwam Fantic dit jaar met het productiemodel dat nog steeds in ontwikkeling is met Franco Picco en Alex Salvini in het fabrieksteam.

De 24e editie van de Dakar brengt de Italiaanse fabrikant naar een hoger niveau met een serieuzere poging en met een driekoppige rijdersbezetting. Voormalig Europees en Italiaans endurokampioen Tommaso Montanari, Frans voormalig endurokampioen Jeremy Miroir en huidig Enduro Women World Champion Jane Daniels gaan op 5 januari naar Saoedi-Arabië.

Alle drie de rijders namen deel aan de 2023 Morocco Rally om hun plaats in Dakar te garanderen en voor Daniels was het in ieder geval cruciaal om aan de eis te voldoen.

Naast rijvaardigheid wordt van de rijders een combinatie van uithoudingsvermogen, aanpassingsvermogen, vastberadenheid en teamgeest gevraagd om de meest opwindende en afmattende ervaring in de motorsport aan te kunnen. Aan hun zijde staat een volledig Italiaans team en een waardevolle bondgenoot om het ontwaken met een glimlach tegemoet te treden, evenals de aangename gezelligheid in het bivak aan het einde van een lange dag.

Voor de Dakar-editie van 2024 kan Fantic Motor SpA rekenen op de energie van Lavazza, een wereldleider in de koffiesector, die zich al jaren inzet voor de sport waarmee het gemeenschappelijke waarden deelt zoals het streven naar uitmuntendheid, innovatie, gezelligheid, inclusie en passie.

Foto’s: Fantic Racing