X

FIM Sand Races World Cup 2024 met zes wedstrijden

Dit jaar heeft de FIM een nieuwe competitie in het leven geroepen: de Sand Races World Cup. Deze werd samengesteld uit bestaande wedstrijden, zoals de roemruchte Enduropale du Touquet, en omvatte dit jaar drie races. Todd Kellett werd onlangs gehuldigd als de eerste winnaar. Volgend jaar wordt het kampioenschap uitgebreid naar maar liefst zes wedstrijden.

De 2024-campagne gaat begin februari weer van start tijdens de Enduropale du Touquet Pas-de-Calais in Frankrijk, voordat het continent wordt verruild voor de Enduro del Verano, die later die maand in Argentinië de tweede ronde van het kampioenschap vormt. Na de pauze halverwege het seizoen wordt de titelstrijd in oktober hervat in Groot-Brittannië, waar  deWeston Beach Race voor het eerst deel uitmaakt van de serie, samen met de Bibione Sand Storm in Italië begin volgende maand.

De Monte Gordo Sand Experience in Portugal zal opnieuw deel uitmaken van de serie als ronde vijf en in de aanloop naar de FIM Sand Races World Cup 2024 die in december haar hoogtepunt bereikt tijdens het zesde en laatste evenement, de Ronde des Sables in Frankrijk. De wedstrijden staat open voor motoren, quads, vintage motoren, vintage quads plus junior- en vrouwelijke rijders.

2024 FIM Sand Races World Cup calendar
•    2-4 februari – Enduropale du Touquet Pas-de-Calais (FRA) – FFM
•    23-25 februari – Enduro del Verano (ARG) – CAMOD
•    12-13 oktober – Weston Beach Race (GBR) – ACU
•    1-3 november – Bibione Sand Storm (ITA) – FMI
•    22-24 november – Monte Gordo Sand Experience (POR) – FMP
•    7-8 december – Ronde des Sables (FRA) – FFM

Foto: Danny Hermans