X

Geen Dakar Rally voor Matthias Walkner

Red Bull KTM Factory Racing’s Matthias Walkner herstelt goed van een beenblessure die hij opliep tijdens een training in de Verenigde Staten. De schade is echter dusdanig dat de Oostenrijker niet kan deelnemen aan de Dakar Rally in januari. Teamgenoot Kevin Benavides blesseerde ook zijn linkerbeen tijdens een recente training, maar de Argentijn zal naar verwachting op tijd terug zijn voor Dakar.

Tijdens een training met het team op 5 december viel Matthias Walkner helaas van zijn KTM 450 Rally, waardoor hij zijn scheenbeen, kuitbeen en enkelgewricht brak. Walkner werd naar het ziekenhuis in Palm Springs gevlogen en onderging een succesvolle operatie om de schade te herstellen. De Dakar Rally-kampioen van 2018 heeft te zijner tijd nog een operatie nodig, die hij thuis in Oostenrijk hoopt te kunnen laten uitvoeren.

In wat een paar zware dagen waren voor het Red Bull KTM-team, blesseerde Kevin Benavides ook zijn linkerbeen tijdens een test op zondag 3 december. Gelukkig viel Kevin’s blessure mee, maar de regerend Dakar-kampioen moest wel zijn trainingsschema inkorten. Met nog iets minder dan een maand te gaan voor de Dakar-start, wordt verwacht dat Benavides goed herstelt en zal deelnemen aan de rally.