X

Opiniepeiling: Wie wordt de wereldkampioen MX2 in 2024?

Voor de Belgische motorcrossliefhebbers wordt 2024 opnieuw een spannend jaar. Ondanks al die wereldtitels uit het verleden zitten we al jaren op droog zaad als we de titels van onze straffe zijspancrossers even niet meetellen. Sven Breugelmans (2008) en Steve Ramon (2007) waren de laatste twee Belgen die een wereldtitel wonnen.

Dit jaar zagen we de sport weer openbloeien met een armada van talentrijke Belgen aan het werk in de MX2. Zonder de brute pech van Jago Geerts was het dit jaar al gebeurd maar in 2024 zijn er nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Jago zal in de MXGP-klasse te zien zijn vanwege de geldende leeftijdslimiet in de MX2.

Maar dan zijn er nog altijd de Belgen Liam Everts, Sacha en Lucas Coenen. Liam Everts finishte als vierde dit jaar en won zijn eerste GP’s. Lucas Coenen werd in het zog van de Limburger vijfde en kon eveneens winnen. En wat gezegd van broer Sacha die de snelheid heeft om vooraan mee te strijden?

Natuurlijk is er ook de Italiaan Andrea Adamo die dit jaar de titel won en deze graag wil verlengen. En er zijn onze noorderburen die graag zichzelf als opvolger zien van Jeffrey Herlings. The Bullet won in 20216 de laatste Nederlandse MX2-titel. De ogen zijn dan vooral gericht op Nestaan Husqvarna Factory rijder Kay de Wolf. Hij reed in de eerste seizoenshelft de pannen van het dak en was zelfs even leider in de tussenstand alvorens hij moest inbinden met blessures.

En wat met de jongens uit het kersverse Monster Energy Triumph Racing Team? Mikkel Haarup heeft ervaring zat en wil eindelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft. Kan hij Triumph een droomdebuut schenken in de motorcross? Dan moeten we ook nog de Duitser Simon Laengenfelder en de Fransman Thibault Benistant vermelden. De twee hardrijders gaan zich zeker mengen in het titeldebat. Met al die titelkandidaten gaat de MX2-klasse volgend jaar vuurwerk geven.

En dus brandt de vraag op onze lippen: Wie wordt wereldkampioen MX2 in 2024?  Stem hieronder op die ene rijder waar je van denkt dat hij het meest kans maakt om de zo begeerde wereldtitel te pakken. Je kan zelf een naam toevoegen als jouw favoriet voor de titel er niet bijstaat. Het resultaat van de opiniepeiling wordt op 31 december kenbaar gemaakt op MXMag. Succes!


Foto’s: Infront Moto Racing, Huub Munsters en Gino Maes