X

Suzuki maakt SuperMotocross teams bekend

Suzuki Motor USA, LLC is verheugd om haar rijders voor het komende 2024 Supermotocross seizoen bekend te maken. De HEP Motorsports teams komen terug om Suzuki te vertegenwoordigen met sterk terugkerend talent samen met veelbelovende nieuwe rekruten.

Het dubbele team van de Pipes Motorsports Group zal opnieuw deelnemen aan het 450-klasse kampioenschap. Voor 2024, keert HEP Motorsports terug met twee teams onder het dak van HEP: Progressive Insurance ECSTAR Suzuki, en Twisted Tea Suzuki Presented by Progressive Insurance.

Het 2024 Progressive Insurance ECSTAR Suzuki team heeft elite rijder Ken Roczen (94) op de bewezen Suzuki RM-Z450. Roczen had een extreem succesvol seizoen in 2023 in zijn terugkeer naar Suzuki. Hij behaalde een emotionele overwinning in de Indy Supercross en veroverde verschillende podiumplaatsen in 2023.

Roczen’s intelligente, technische rijstijl en solide prestaties resulteerde in een sterke tweede plaats in het 2023 Supermotocross Kampioenschap, en gelijk voor de derde plaats in het 2023 Supercross seizoen. Roczen werd ook gekroond tot de algemene winnaar van de MXGP-klasse tijdens de MX of Nations in Frankrijk en sloot het seizoen af als de 2023 World Supercross kampioen.



Naast Kickstart Kenny komen ook nog Kyle Chisholm en Shane McElrath in actie binnen het Twisted Tea Suzuki Presented by Progressive Insurance Team.

Ken Roczen: “Ik ben enthousiast om terug te zijn voor 2024 met het Progressive Insurance ECSTAR Suzuki Team. We hebben een geweldige basis opgebouwd en ik sta te popelen om te blijven proberen om onze Suzuki op het podium te krijgen. Het team en ik zijn zeer gemotiveerd!”.

Toyota Redlands BARX Suzuki Team

Naast de drie bovenstaande rijders is er ook nog het BARX Team dat recent overstapte naar het merk met de typische gele motoren. Binnen dat team zullen maar liefst vijf jonge rijders strijden voor de punten. Dat zijn Preston Boespflug, de Fransman Anthony Bourdon, Max Miller, Derek Drake en Dilan Schwartz.

Foto’s: Suzuki USA