X

Triumph maakt US-team bekend

Na de aankondiging van het team dat zal deelnemen aan het MX2-wereldkampioenschap (Mikkel Haarup en Camden McLellan) werd vandaag ook de Amerikaanse line-up wereldkundig gemaakt.

In de VS zullen Joey Savatgy, Jalek Swoll, and Evan Ferry voor het Triumph Racing Team deelnemen aan de AMA Supercross en de Pro Motocross competitie in 2024. Good old Mike Brown zal als trainer werken binnen het team. Savatgy zal vanaf de maand mei deelnemen aan de AMA Nationals terwijl Swoll en Ferry al binnen enkele weken te zien zijn in de 250SX East series.

Joey Savatgy: “Deel uitmaken van Triumph Racing is heel speciaal. Voor waar ik nu sta in mijn carrière, geeft het me de kans om weer te racen op fabrieksmateriaal, waardoor ik mezelf kan bewijzen dat ik nog steeds een titelkandidaat ben. Omdat de Triumph een geheel nieuwe motor is, verwachtte ik dat het even zou duren voordat ik eraan gewend was, maar het ging eigenlijk heel snel en gemakkelijk. Vooral het chassis voelt zacht aan, waardoor de motorfiets heel gemakkelijk en comfortabel te berijden is. Het basisplatform van de standaardmotor is een geweldige plek om vanuit te werken en ik ben enthousiast om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.”

Jalek Swoll: “Ik ben super enthousiast om deel uit te maken van Triumph Racing. Ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn racecarrière met een geweldige groep mensen en met het hele team hebben we er hard aan gewerkt. Mijn eerste indrukken van de motor waren geweldig. Ik voel me er echt op mijn gemak op en ik weet dat hij tot grootse dingen in staat is. Ik heb er samen met onze teamtrainer Mike Brown hard aan gewerkt en ik ben gefocust op het podium. Er zal zeker vuurwerk zijn als we gaan racen en het is geweldig om een stukje geschiedenis te schrijven met Triumph Racing. Ik ben klaar om te gaan racen en ik heb zin in 2024.”

Evan Ferry: “Het is echt een eer om te racen voor zo’n geweldig merk en hun nieuwe raceteam. Om een van de eerste mensen te zijn die op deze nieuwe fiets rijdt, laat staan racet, geeft me een geweldig gevoel. Ik ben zo opgewonden om in 2024 met deze motor te racen en ik verwacht de strijd aan te gaan met de andere fabrieksrijders. Het hele Triumph Racing-team is geweldig en we hebben het beste personeel en de beste monteurs in de branche. Over het algemeen ben ik super enthousiast om deel uit te maken van dit programma. Ik heb alles wat ik nodig heb om succesvol te zijn en ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.”

Foto’s: Triumph Racing