Aranda en Desprey vieren hun titels in Dortmund

Aranda en Desprey vieren hun titels in Dortmund
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Tijdens de tweede avond van de ADAC SX Cup in Dortmund werden de titels vergeven. De derde dag in de Westfalenhallen tellen nooit mee voor het kampioenschap. Regerend kampioen Greg Aranda begon met vier punten voorsprong op Cedric Soubeyras aan de dag. Het werd een bijzondere finale met Aranda als de winnaar en hij is dus opnieuw de kampioen. Landgenoot Maxime Desprey kende een perfect seizoen, hij won alle wedstrijden en is de terechte kampioen in de SX2.

SX1:
Eerder op de avond hadden Aranda en Soubeyras hun heat gewonnen waardoor de finale uitsluitsel zou brengen in de titelstrijd. Charles Lefrancois neemt de beste start terwijl Aranda niet goed lijkt te beginnen aan de finale. Hij draait de eerste bocht echter heel kort en sluit aan bij de snelstarter en wordt gevolgd door landgenoot Adrien Escoffier. Jordi Tixier en Soubeyras gaan schouder aan schouder over het wasbord met als inzet de vierde plaats. De KMP Honda-rijder trekt aan het langste eind maar de finale duurt 20 ronden. In de eerste volledige ronde neemt Aranda de leiding over en hij kan direct een veilige voorsprong opbouwen. Lefrancois verliest snel plaatsen en raakt buiten de top vijf. Na zeven ronden komen Tixier en Soubeyras weer samen in hun jacht op Escoffier. De Husqvarna-rijder kan bijna de eerste helft de tweede plaats van houden maar dan komt ‘Soubs’ op tempo. Wanneer hij naar de tweede plaats opklimt, houdt het publiek de adem in. Beetje bij beetje komt de Pfeil Kawasaki-rijder dichterbij maar Aranda heeft met nog vier ronden te gaan alles onder controle tot hij een foutje maakt. Na het wasbord komt de leider ten val en hij ziet Soubeyras en Tixier passeren. De voormalige MX2-wereldkampioen gaat vervolgens in de aanval op de leider en daarbij raken ze elkaar. Tixier valt terwijl Soubeyras nipt op de been blijft maar wel de hete adem van Aranda in zijn nek voelt. De achtervolger gaat direct in de aanval en hij neemt net voor het ingaan van de laatste ronde de leiding weer over. Aranda wint en is dus opnieuw zeker van de titel, Soubeyras wordt tweede voor Tixier, Escoffier en de geboren Fin Harri Kullas.

LEES MEER  Brent Van doninck stapt op de motor in Lommel

SX2:
In de finale over 15 ronden brengt Koch het publiek op de banken als hij de beste start pakt. Paul Bloy lijkt het succes voor de Duitsers compleet te maken maar hij ziet Desprey passeren. In de eerste volledige ronde neemt Desprey de leiding over en de Franse Yamaha-rijder geeft deze niet meer af. Fonvielle weet ook snel Bloy te passeren maar Koch weet even weerstand te bieden. De Sarholz-rijder is echter sterker en neemt toch de tweede plaats over. Koch wordt wel knap derde en krijgt daarmee het publiek op de banken in de Westfalenhallen. Geen vlekkeloze dag voor Yannis Irsuti maar hij is bloedsnel in de finale. De Kawasaki-rijder komt na een mooie duel met Mickael Lamarque als vierde over de finish. Lamarque maakt de top vijf compleet, Boris Blanken kwam in het avondprogramma maar werd in de laatste kans uitgeschakeld.

Uitslagen ADAC SX Cup #4; Dortmund, Duitsland:
SX1

1. Greg Aranda F Yamaha
2. Cedric Soubeyras F Kawasaki
3. Jordi Tixier F Honda
4. Adrien Escoffier F Husqvarna
5. Harri Kullas SF KTM
6. Dylan Norman Woodcook GB Husqvarna
7. Lucas Imbert F Yamaha
8. Paul Haberland D Husqvarna
9. Charles Lefrancois F Honda
10. Dylan Wills Aus KTM
11. Lorenzo Camporese I Honda
12. Boris Maillard F Suzuki

Eindstand ADAC SX Cup 2023-2024:
SX1
1. Greg Aranda F Yamaha 89
2. Cedric Soubeyras F Kawasaki 88
3. Adrien Escoffier F Husqvarna 70
4. Charles Lefrancois F Honda 60
5. Thomas Ramette F Suzuki 48

SX2:
1. Maxime Desprey F Yamaha
2. Calvin Fonvielle F KTM
3. Nico Koch D GasGas
4. Yannis Irsuti F Kawasaki
5. Mickael Lamarque F Husqvarna
6. Pierre Lozzi F Yamaha
7. Hugo Manzato F Husqvarna
8. Adrien Malaval S Suzuki
9. Thomas Do F Kawasaki
10. Julien Lebeau F Kawasaki
11. Paul Bloy D KTM
12. Logan Leitzel USA Honda

LEES MEER  Bradley Mesters over zijn optreden in Kegums

Eindstand ADAC SX Cup 2023-2004:
SX2
1. Maxime Desprey F Yamaha 100
2. Calvin Fonvielle F KTM 86
3. Nico Koch D GasGas 65
4. Hugo Manzato F Husqvarna 59
5. Mickael Lamarque F Husqvarna 55

SX4
1. Jonas Pägelow D Husqvarna
2. Ted Carlo Aeberhardt D Husqvarna
3. Tom Schwerdtner D Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDortmund

Uw reacties

Ook te lezen