X

De line-up van het Nestaan Husqvarna Factory Racing Team

Het Nestaan Husqvarna Factory Racing team is verheugd om haar formidabele rijders line-up voor het 2024 FIM Motocross World Championship seizoen te onthullen, met Mattia Guadagnini in de hoofdklasse van MXGP, naast Lucas Coenen en Kay de Wolf in MX2.

De meest recente aanwinst van het ‘Husky’ fabrieksteam is Mattia Guadagnini. Ondanks dat hij pas 21 jaar oud is, heeft de Italiaan een schat aan carrière-ervaring. Hij won eerder al een dubbele EMX125-kroon in 2019. Hij hield eerder de rode plaat vast en won meerdere Grand Prix in de MX2. De overstap naar MXGP bleek echter een iets grotere uitdaging. Zijn eerste volledige seizoen werd gehinderd door blessureleed na een zware crash tijdens de MXGP van Frankrijk in 2023. Nu hij weer volledig fit is en een gloednieuwe 2024-spec FC 450 onder zich heeft, is Mattia opgefrist en klaar om alles te geven in de komende 20 rondes.

In de felbevochten MX2-categorie presenteert het Nestaan Husqvarna Factory Racing-team met trots een formidabel duo: De Belgische sensatie, de 17-jarige Lucas Coenen, en het 19-jarige Nederlandse wonderkind Kay de Wolf. Beide rijders zijn bezig aan een razendsnelle opmars. De Wolf begint aan zijn vierde MX2-seizoen nadat hij vorig jaar in Letland de rode plaat, vijf podiumplaatsen en een overwinning in de wacht sleepte. Lucas Coenen begint aan zijn tweede volledige seizoen en eindigde vorig seizoen op een indrukwekkende vijfde plaats in het algemeen klassement, met als hoogtepunt drie podiumplaatsen en een spectaculaire zege in Indonesië.

Met nog iets meer dan een maand te gaan, werken Mattia, Lucas en Kay momenteel aan een intensief testprogramma voordat de eerste MXGP van het jaar op 10 maart van start gaat in Argentinië.

#101 – Mattia Guadagnini: “Ik ben erg enthousiast om dit seizoen weer te gaan racen. Ik had het gevoel dat ik een goede start had gemaakt in 2023, maar toen moest ik door de blessure in Frankrijk alles stilleggen totdat ik kon genezen. Nu voel ik me weer sterk en alle voorbereidingen gaan goed. Het zal zeker een lang seizoen worden, maar ik heb het beste team om me heen, waar iedereen de juiste instelling deelt, ik ben erg enthousiast om te beginnen!”

#96 – Lucas Coenen: “Het is heel wat om deel uit te maken van een fabrieksteam, en zeker met Husqvarna! De 2024-kleuren en alles zijn super mooi, en de motor is ook echt snel. Na de laatste GP’s en de MX of Nations wilde ik gewoon weer terug [op de motor]. Maar nu, na zo’n lange winter, is het geweldig om weer te kunnen testen. We hebben nu races voor het seizoen, maar mijn focus ligt op de eerste race in Argentinië, en kijken wat anderen hebben!”

#74 – Kay de Wolf: “Deel uitmaken van zo’n belangrijke groep met meerdere fabrieken en merken, vooral aan de Husky-kant, is echt speciaal voor mij en ik ben echt hongerig om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik heb een uitdagend 2023 achter de rug. Ik heb een pauze ingelast om me te concentreren op de voorbereidingen voor dit seizoen en nu voel ik me positief en kijk ik er echt naar uit om weer te beginnen met racen. Mijn doel is om te werken aan consistente prestaties en elke race beter te worden!”



























Foto’s: ShotbyBavo