X

Gautier Paulin wint Africa Eco Race

Gisteren werd de laatste etappe van de Africa Eco Race gereden. De wedstrijd is een soort spin-off van de oorspronkelijke Dakar Rally en wordt ook in dezelfde periode gereden. Het was Gautier Paulin die voor het eerst deelnam en meteen kon zegevieren.

Voor alle duidelijkheid: Paulin nam deel op vier wielen in een Apache buggy. De voormalige MXGP-rijder startte op 30 december in de Africa Eco Race en kon die zegevierend afsluiten! Deze rally, die uit de as van de beroemde Parijs-Dakar is herrezen, vindt, zoals de naam al doet vermoeden, plaats op dezelfde circuits als waar de Dakar Rally destijds plaatsvond.

De Africa Eco Race, die veel minder bekendheid geniet dan de Dakar, wil authentieker zijn dan de huidige Dakar en vierde dit jaar zijn 15e editie. Gautier Paulin heeft zijn sportieve omschakeling niet gemist. De Fransman heeft zich al snel opgeworpen als de man die regelmatig verslagen moet worden in de rally en heeft dit weekend de eerste plaats veroverd in de 15e Africa Eco Race. In de zuiverste traditie van de Parijs-Dakar lag de finish aan de oevers van het beroemde Lac Rose in Dakar.

De Italiaan Jacopo Cerutti (Aprilia) won bij de motoren.