X

Jordi Tixier wint opnieuw de eerste avond

De eerste avond van de ADAC Supercross in Dortmund is net als vorig jaar gewonnen door Jordi Tixier. De Honda-rijder wist de finale te winnen voor landgenoten Cédric Soubeyras en Greg Aranda! In de SX2 ging de overwinning naar Maxime Desprey, ook daar een volledig Frans podium dankzij Calvin Fonvielle en Yannis Irsuti. De SX4 (65cc) wedstrijd werd gewonnen door Felix Siegl, zoon van oud-crosser Daniel Siegl!

SX1:
In de finale neemt Thomas Ramette de beste start voor Harri Kullas en Tixier. Geen goede start voor de leider in de tussenstand, Aranda begint buiten de top vijf aan de wedstrijd over 20 ronden. In de eerste volledige ronde neemt Tixier de tweede plaats over van Kullas die vervolgens steeds meer plaatsen verliest. Ramette mag het tempo bepalen maar wanneer Aranda de vierde plaats overneemt is het Tixier die het tempo verhoogt. Tixier ziet zijn eerste aanval slagen en hij neemt de leiding over. Aranda krijgt echter weerstand van Soubeyras die hem terug voorbij komt. Inmiddels heeft Adrien Escoffier de tweede plaats overgenomen van Ramette en hij ziet niet veel later ‘Soubs’ en Aranda passeren. Beide achterhalen ook Escoffier maar Tixier laat zich niet meer terug halen. De voormalige MX2 wereldkampioen winst net als vorig jaar de eerste avond te zegevieren. Soubeyras wordt tweede voor Aranda die te veel foutjes maakt maar hij denkt aan de titelstrijd. Escoffier wordt vierde voor Boris Maillard waarmee het een Franse top vijf wordt.

SX2:
Net als vorig jaar op de vrijdagavond neemt Calvin Fonvielle de beste start. De Fransman, op de Sarholz-KTM, wordt gevolgd door Desprey die zich vorig jaar zwaar blesseerde tijdens de eerste avond in de Westfalenhallen. Tot vreugde van het publiek heeft Nico Koch een goede start gehad en hij komt als derde uit de eerste ronde. Vervolgens gaat hij in de aanval op de leiders en hij weet ze beide te passeren! Koch is na twee ronden de nieuwe leider gevolgd door maarliefst acht Fransen. In de derde ronde komt Desprey naar de leiding waarna hij snel afstand neemt. Koch weet zich lang staande te houden maar in de tweede helft van de wedstrijd verliest hij plaatsen. Fonvielle en Irsuti komen voorbij aan de Becker Racing-rijder die vervolgens goed staande weet te houden. Desprey heeft snel een veilige voorsprong opgebouwd en hij wint voor Fonvielle en Irsuti. Boris Blanken is de enige Nederlander in dit veld, hij plaatst zich helaas niet voor het avondprogramma.

Uitslagen ADAC SX Cup #1; Dortmund, Duitsland:
SX1

1. Jordi Tixier F Honda
2. Cedric Soubeyras F Kawasaki
3. Greg Aranda F Yamaha
4. Adrien Escoffier F Husqvarna
5. Boris Maillard F Suzuki
6. Harri Kullas SF KTM
7. Charles Lefrancois F Honda
8. Lucas Imbert F Yamaha
9. Thomas Ramette F Suzuki
10. Dylan Woodcock GB Husqvarna
11. Ludovic Macler F Honda
DNF. Matt Moss Aus Kawasaki

SX2
1. Maxime Desprey F Yamaha
2. Calvin Fonvielle F KTM
3. Yannis Irsuti F Kawasaki
4. Nico Koch D GasGas
5. Thomas Do F Yamaha
6. Julien Lebeau F Kawasaki
7. Adrien Malaval F Suzuki
8. Mickael Lamaeque F Husqvarna
9. Zachary Williams USA Husqvarna
10. Hugo Manzato F Husqvarna
11. Paul Bloy D KTM
12. Logan Leitzel USA Honda

SX4
1. Felix Siegl D Husqvarna
2. Arne Karbe D Husqvarna
3. Ted Carlo Aeberhardt D Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SXDortmund