X

Wereldtop start op 4 februari in Riola Sardo

Op 4 februari start het internationaal motorcross seizoen in Riola Sardo, Italië. Het is het eerste deel van een tweeluik met heel wat grote namen die op de affiche prijken in het kader van de Campionati Internazionale D’Italia.

Riola Sardo ligt op het eiland Sardinië alwaar een flinke schare wereldtoppers hun eerste competitiemeters van 2024 zullen volbrengen. Zo zal wereldkampioen Jorge Prado, die vanuit Californië direct terugkeert naar Sardinië, deelnemen samen met Romain Febvre, Jeremy Seewer, Tim Gajser, Glenn Coldenhoff, Maxime Renaux en Jeffrey Herlings, om er maar een paar te noemen.

In Riola debuteert het Nederlandse team Wilvo met de Fantic 450XX met Glenn Coldenhoff en de 450-debutant Roan van de Moosdijk. Ook Jago Geerts zal er zijn aan boord van de Yamaha YZ450F, naast zijn teamgenoot Maxime Renaux.

Tim Gajser en Ruben Fernandez rijden op de HRC Honda terwijl Alberto Forato debuteert op de Honda van het Standing Construct MXGP-team. Ook Jeremy Seewer debuteert in het groen en bereidt zich voor op het nieuwe seizoen met de Kawasaki aan de zijde van de vice-wereldkampioen MXGP, Romain Febvre.

In MX2 is de lijst met toprijders enorm en wordt aangevoerd door wereldkampioen Andrea Adamo. Simon Längenfelder, derde in de 2023, zal dat doen samen met zijn nieuwe teamgenoot Marc-Antoine Rossi. Lucas Coenen, één van de grootste talenten van vorig jaar, zal starten in Riola Sardo.

De races worden ook dit jaar live uitgezonden op Federmoto.TV, met de stem van Roger Warren en reporter Lorenzo Resta.

Foto’s: Fantic Factory Racing, Gino Maes en archief