X

Cyril Genot wordt geopereerd na de Enduropale

Cyril Genot, tweede in de Enduropale du Touquet van afgelopen winter en de huidige leider in het Franse zandkampioenschap CFS, is dit weekend natuurlijk één van de favorieten op het strand van Le Touquet. De Honda-rijder is niet fit door een crash die dateert van december vorig jaar waarbij hij gescheurde interne kniebanden opliep. Genot werkt hard om ervoor te zorgen dat hij zondag zijn kansen kan verdedigen tegen een veld van ongeveer duizend concurrenten. Een operatie staat gepland voor de dagen na de Enduropale.

Na drie opeenvolgende successen in het Franse kampioenschap kwam Cyril Genot zwaar ten val bij de start van het evenement in Saint-Léger de Balson. Hij worstelde zich nog naar een 4de plaats. Toen de race in januari werd hervat in Grayan-et-l’Hôpital, zorgde onze landgenoot voor een verrassing door een uitstekende tweede plaats te pakken achter Todd Kellett, hoewel hij bekend stond om zijn aanzienlijke verzwakking door een knie waarvan de ligamenten waren gescheurd bij de crash in december.

Nu is het uitkijken naar het grote evenement in Le Touquet van dit weekend. Terwijl Milko Potisek helaas zijn kansen niet kan verdedigen voor zijn thuispubliek, vecht Cyril Genot elke dag om in de best mogelijke vorm aan te komen aan de Franse Opaalkust. “Het is erg moeilijk”, vertelde hij France Télévision deze week. “Ik heb geen interne ligamenten meer, dus mijn knie is erg instabiel. Als ik op mijn eentje rijd, weet ik wat ik doe en lukt het wel. Maar in Le Touquet is het een ander verhaal: elke amateurrijder is potentieel een onvoorziene gebeurtenis op de baan. In Le Touquet heb je de race nooit echt in handen.

Cyril Genot heeft momenteel 380 punten voorsprong op Lars van Berkel, tweede man in de tussenstand van het kampioenschap.