X

Jeremy Seewer en Thibault Benistant winnen in Sommières

Vandaag werd de internationale motorcross van Sommières gereden. In de MX1 ging de zege naar de Zwitser Jeremy Seewer terwijl de MX2-klasse werd gewonnen door de Fransman Thibault Benistant. Liam Everts werd tweede in het dagklassement voor Mikkel Haarup.

MX1

In de eerste reeks pakte Jeremy Seewer zijn eerste zege op de Kawasaki. Romain Febvre kwam niet goed weg van het starthek maar toonde veerkracht om zo tweede te worden. Pauls Jonass reed een prima heat en finishte als derde voor Valentin Guillod en Pierre Goupillon die de top vijf afmaakten. De tweede race was haast een kopie van de eerste met Seewer die opnieuw won voor zijn teamgenoot Febvre. Jonass werd opnieuw derde met deze keer een Alberto Forato op een vierde stek. Seewer wint zo zijn eerste wedstrijd op een Kawasaki van het KRT-Racing Team van Antti Pyrhonen.

MX1 Race 1

  1. Jeremy Seewer Kawasaki
  2. Romain Febvre Kawasaki
  3. Pauls Jonass Honda
  4. Valentin Guillod Honda
  5. Pierre Goupillon KTM

MX1 Race 2

  1. Jeremy Seewer Kawasaki
  2. Romain Febvre Kawasaki
  3. Pauls Jonass Honda
  4. Alberto Forato Honda
  5. Valentin Guillod Honda

MX1 Eindstand

  1. Jeremy Seewer
  2. Romain Febvre
  3. Pauls Jonass
  4. Valentin Guillod
  5. Alberto Forato

Thibault Benistant

MX2

In de openingsrace van de MX2-klasse was het Liam Everts die de overwinning pakte in hard-pack omstandigheden voor Thibault Benistant en Mikkel Haarup. Die laatste eindigde op slechts 11 seconden achterstand van winnaar Everts. In de tweede race had Everts al vroeg de leiding, maar moest op zeker moment Benistant voorbij laten na een onschuldige crash. De Franse Yamaha-rijder was daarna in een felle strijd verwikkeld met de Deen Haarup. Benistant pakte de reekszege en ook het algemeen klassement. Haarup werd tweede in deze reeks voor Liam Everts. Bradley Mesters was de beste Nederlander met een elfde stek in de eindstand.

MX2 Race 1

  1. Liam Everts KTM
  2. Thibault Benistant Yamaha
  3. Mikkel Haarup Triumph
  4. Mathys Boisrame Husqvarna
  5. Quentin Prugnieres Kawasaki

MX2 Race 2

  1. Thibault Benistant Yamaha
  2. Mikkel Haarup Triumph
  3. Liam Everts KTM
  4. Mathys Boisrame Husqvarna
  5. Andrea Bonacorsi Yamaha

MX2 Eindstand

  1. Thibault Benistant
  2. Liam Everts
  3. Mikkel Haarup
  4. Mathys Boisrame
  5. Andrea Bonacorsi

Superfinale

In de gemengde Superfinale gingen de beste MX2-mannen de MX1-rijders bekampen. Romain Febvre won deze voor zijn teammaat Jeremy Seewer. Thibault Benistant werd de beste MX2-rijder op P3. Liam Everts crashte in de tweede bocht samen met Camden McLellan, Mikkel Haarup en Quentin Prugnieres. De Lummenaar moest vanaf de laatste plaats vechten en strandde op een 18de stek.