X

Lucas Coenen: “Ik voel me sterker”

Het raceseizoen is goed van start gegaan voor Lucas Coenen, die vorig weekend de openingswedstrijd van het Spaans kampioenschap won in Talavera de la Reina. Dit weekend is de Husqvarna-rijder in Mantova voor de finale van het Italiaans internationaal kampioenschap, waar hij het opneemt tegen een aantal van zijn toekomstige rivalen in het wereldkampioenschap MX2.

Lucas Coenen: “We zijn begonnen aan de voorseizoenwedstrijden, maar ik concentreer me er vooral op dat ik klaar ben voor de eerste GP van het seizoen in Argentinië. Pas dan kan ik het niveau van mijn rivalen beoordelen”, legt de Belgische rijder uit. “Na de Motocross of Nations van vorig jaar wilde ik de motor een tijdje aan de kant zetten. Maar nu, na een lange winter, is het geweldig om eindelijk weer bezig te zijn met het testen van motoren. De 2024 machine is geweldig, hij is ongelooflijk snel.”

“Ik voel me beter dan vorig seizoen”, vervolgt Lucas Coenen. “In 2023 lette ik denk ik te veel op de andere rijders. Dit jaar concentreer ik me meer op mezelf. Ik maak mijn weg samen met mijn broer en ik probeer hem ook te helpen. Hij helpt mij ook en samen zijn we duidelijk sterker. Dus ik ga de fouten van vorig jaar vermijden en ik denk dat het zo wel goed komt. Ik heb vorig jaar veel geleerd. Ik had soms pech, maar dat is racen! Dit jaar wil ik werken aan mijn consistentie en zoveel mogelijk leren. Mezelf focussen zonder me zorgen te maken over wat de anderen doen, ik denk dat dat de beste manier is om te werken.

“Deze winter heb ik natuurlijk een goede tijd gehad en ben ik zoveel mogelijk actief gebleven. Dat klinkt misschien heel ver weg van motorcross, maar ik heb ook gegolfd. Ik moet leren om geduldiger te zijn, want dat kan me helpen in de wedstrijd. En dat is precies een kwaliteit die golf helpt ontwikkelen. Natuurlijk zijn fysieke voorbereiding en zoveel mogelijk trainen op de motor ook belangrijk. Het is allemaal een kwestie van balans…” besluit Lucas Coenen.

Foto’s: Husqvarna