X

Rj Hampshire pakt belangrijke zege

Na zijn overwinning in Anaheim1 kende RJ Hampshire een aantal moeizame wedstrijden. In Glendale wist hij zich te herpakken en veroverde de Husqvarna-rijder een belangrijke zege in de titelstrijd. De vijfde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX won Hampshire voor Levi Kitchen en Jo Shimoda! Jordon Smith werd vierde en verliest daarmee de leiding in de tussenstand aan Kitchen.

In de finale nemen de leiders in de tussenstand het initiatief. Kitchen wint de holeshot award voor Smith, Phil Nicoletti en Hampshire. Smith neemt de leiding vrij snel over maar een klein foutje zorgt ervoor dat hij deze een bocht later weer verliest aan Kitchen. Hampshire sluit aan wanneer Smith opnieuw de leiding overneemt en de Yamaha-rijder wat afstand lijkt te nemen. Hampshire komt naar de tweede plaats en dan gaat Smith voor de monteurs in de fout en valt hij opnieuw. Hampshire profiteert en neemt de leiding over. Smith gaat in de achtervolging op Kitchen maar deze remt voor de gele vlag en Smith moet op het laatste moment in de remmen waardoor hij te kort springt en valt. Shimoda komt als derde over de finish en mag eindelijk op het podium klimmen. Smith wordt vierde voor Garrett Marchbanks.
Kitchen heeft alleen de redplate op vier punten gevolgd door Smith en Hampshire heeft slechts vijf punten achterstand op de leider.

Op 23 maart gaat dit kampioenschap verder in Seattle, de komende weken zijn alle ogen gericht op de East Coast. Op 24 februari is de volgende wedstrijd in Arlington.

Uitslag AMA Supercross 250SX WestCoast #5; Glendale, USA:
1. Rj Hampshire USA Husqvarna
2. Levi Kitchen USA Kawasaki
3. Jo Shimoda Jap Honda
4. Jordon Smith USA Yamaha
5. Garrett Marchbanks USA Yamaha
6. Mitchell Oldenburg USA Honda
7. Julien Beaumer F KTM
8. Phil Nicoletti USA Yamaha
9. Robbie Wageman USA Yamaha
10. Hunter Yoder USA Kawasaki

Tussenstand 250SX WestCoast na 5 van 9 wedstrijden:
1. Levi Kitchen USA Kawasaki 106
2. Jordon Smith USA Yamaha 102
3. RJ Hampshire USA Husqvarna 101
4. Garrett Marchbanks USA Yamaha 87
5. Jo Shimoda Jap Honda 74
6. Mitchell Oldenburg USA Honda 67
7. Anthony Bourdon F Suzuki 65
8. Julien Beaumer F KTM 63
9. Carson Mumford USA Honda 58
10. Hunter Yoder USA Kawasaki 56

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Husqvarna