X

Tips voor het boosten van je adrenalinerush

Je bent een fervente motorrijder die ieder vrij moment op zijn motor stapt om wat snelle kilometers te maken. Op de snelweg of op een crossbaan, jij weet je weg wel te vinden op je tweewieler. De adrenaline stroomt door je lichaam. Hoe vaak je ook op je motor stapt, iedere keer is het een nieuwe kick die je voelt. Zoek je nog andere manieren om je adrenalinerush te boosten? Doe dan een van de activiteiten in deze blog.

De hoogte in

Zoek je graag de hoogte op of is het juist een angst die je wilt overwinnen? Waag de sprong letterlijk door met een parachute uit het vliegtuig te stappen of te bungeejumpen. De angst die je door je lichaam voelt stromen naarmate je de juiste hoogte bereikt, valt in één keer weg zodra je springt. De angst slaat om in adrenaline en je zult volop genieten. Eenmaal beneden wil je meteen weer. Je adrenalinelevel is zo hoog dat een bezoek aan de sauna nodig is om je weer te laten ontspannen.

Fysieke uitdaging

Houd je ervan om jezelf fysiek uit te dagen? Ook dat zorgt voor een enorme adrenalinekick. Zeker als je een sport uitoefent waar kracht en snelheid nodig zijn om je doel te bereiken, zul je merken dat je de adrenaline voelt stromen. Daag jezelf bijvoorbeeld uit voor een sessie bootcampen waarbij je echt het uiterste uit je lichaam haalt. Wil je tot het gaatje gaan? In dat geval helpt het een coach in te schakelen die jou stimuleert. Je zult ontdekken dat je meer kunt dan je zelf dacht. En na de fysieke uitputtingsslag mag je jezelf belonen met een bezoek aan wellness Wellen.

Wintersport

Voor deze zoektocht naar adrenaline is het vereist de bergen in te gaan en de sneeuw op te zoeken. Maar ben je eenmaal aangekomen in het wintersportgebied, dan kun je optimaal genieten. Stap de skilift in om je naar de toppen van de bergen te begeven en bepaal welke kleur route je neemt. Met de skilatten of snowboard aan je voeten ben je klaar om de snelheid op te zoeken en je weg naar beneden af te leggen. Heb je nog geen ervaring, houd dan rekening met meerdere valpartijen. Heb je het skiën of snowboarden eenmaal onder de knie, dan kun je je adrenalinegehalte tijdens je verblijf op peil houden. Uiteraard afgewisseld met een warme kop chocomel of een avond naar de après-ski.

Snelheid op het water

Als motorliefhebber houd je van snelheid. Die kun je ook op het water ervaren. Ga bijvoorbeeld een middag zeilen en laat de wind de snelheid bepalen. Zeilen is een actieve sport die de adrenaline door je lichaam doet stromen. Je moet met allerlei handelingen bezig zijn en snel reageren om te zorgen dat de zeilen goed staan. Voel je de wind in de zeilen, dan scheur je over het water en voel je de adrenalinekick komen. En gaat de wind even liggen, dan is dat een ideaal moment om even bij te komen en te genieten van de waterrijke omgeving.