X

Brian Bogers onder contract bij Fantic Factory Racing Team

Fantic Factory Racing MXGP is verheugd Brian Bogers naast Glenn Coldenhoff te mogen verwelkomen voor de rest van het seizoen 2024. Bogers debuteert op de Fantic XXF 450 tijdens de MXGP van Sardegna in Riola Sardo (6 en 7 april).

De 27-jarige motorcrosser uit Eindhoven scoorde zijn eerste GP-podiumplaatsen in de MX2-klasse in 2016 en 2017 en maakte in 2018 op slechts 21-jarige leeftijd al vroeg de overstap naar de koningsklasse. Na met succes een reeks blessures te hebben overwonnen, beleefde de Nederlander in 2022 zijn beste seizoen tot nu toe.

Bogers werd zesde in het MXGP Wereldkampioenschap als een van de best gerangschikte rijders en maakte zijn kinderdroom waar met een geweldige GP-overwinning in het diepe, straffe zand van Lommel, de thuisbasis van motorcross. Hij zal proberen meer succes te behalen met Fantic Factory-kleuren.

Brian Bogers: “Ik heb momenteel veel geluk, want ik had nooit gedacht dat ik dit seizoen nog de kans zou krijgen om in de MXGP te racen. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik deze kans niet alleen met beide handen aangrijp, maar met beide handen en voeten! Bedankt aan Fantic Factory Racing MXGP voor deze geweldige kans, ik ben zeer gemotiveerd en gefocust om dit te laten werken.”

Louis Vosters, teameigenaar: “Brian Bogers behoeft geen introductie, het winnen van een MXGP overall in Lommel op misschien wel het meest veeleisende circuit op de kalender spreekt voor zich. Samen met Fantic en ons bewezen MXGP-team zijn we er zeker van dat hij een vaste koploper kan zijn in de top van onze sport. De eerste trainingen zijn goed verlopen, hij past zich goed aan de motor aan en we kijken er naar uit om Brian binnenkort op de Fantic XXF 450 te zien verschijnen.”

Mariano Roman, CEO Fantic Motor SpA: “We zijn heel blij dat een opvallende rijder als Brian Bogers zich bij onze Fantic-familie voegt. We hebben zijn sterke prestaties de afgelopen jaren gevolgd en we zijn er zeker van dat hij ons trots zal maken. Samen met zijn landgenoot Glenn Coldenhoff hebben we er alle vertrouwen in dat we een geweldig seizoen zullen draaien bij onze terugkeer in de zeer competitieve MXGP-klasse.”

Foto: Fantic Factory Racing MXGP