Jeffrey Herlings gaat tot aan de finishvlag

Jeffrey Herlings gaat tot aan de finishvlag
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Als de ‘Keizer van Lierop’ is Jeffrey Herlings het min of meer verplicht elke wedstrijd in Lierop naar zijn hand te zetten. De tweede manche moest er echter tot aan het zwart-wit geblokt geknokt worden. Jago Geerts werd in de laatste ronde verrast en de KTM-rijder wint dus beide manches. Calvin Vlaanderen (3-3) wordt tweede in het dagklassement voor Geerts die ondanks een zesde plaats in de eerste manche nog mee naar het podium mag.

1e manche:
Met de Sarholz-KTM neemt Jacobi de beste start in de eerste manche voor landgenoot Maxi Nagl. Vlaanderen volgt op de derde plaats voor Pauls Jonass en Herlings. Over de eerste tafelbult gaat Boris Blanken in de fout waardoor ook Lukas Platt in de problemen komt. Jonass gaat de Duitsers in de eerste ronde voorbij maar niet veel later ziet de Let de regerende Dutch Masters of Motocross 500cc passeren. Met speels gemak rijdt de crosser uit Oploo zijn rondjes en veilig afstand gevolgd door Van doninck en zijn landgenoot Geerts. Jonass is inmiddels al uit de wedstrijd verdwenen. Er komt geen strijd tussen de Belgen om de tweede plaats want na 15 minuten wedstrijd gaat Geerts in de fout. Van doninck wordt hierdoor tweede voor Vlaanderen en Jacobi die het duel met Vlaanderen verliest. Nagl weet Geerts ook nog passeren waardoor de KMP Honda-rijder vijfde wordt voor Geerts, Tom Koch, Jeremy Knuiman, Micha Boy de Waal en Platt die vanaf de 36e plaats dus heel knap terug knokt!

2e manche:
De laatste manche van de dag is het Geerts die het tempo bepaalt voor Herlings en Vlaanderen. Van doninck komt als vierde uit de eerste ronde maar even later gaat de JM Racing-rijder onderuit. Jacobi komt hierdoor naar de vierde plaats op veilige afstand gevolgd door zijn goede kameraad Tom Koch. De top lijkt muur vast te zitten maar er is en blijft spanning om de leidende positie. Het lijkt er lang op dat Geerts de zege gaat pakken, maar in de slotfase is daar toch ‘The Bullet’ die een extra versnelling vindt. Hij wint dus beide manches, Geerts wordt nu tweede voor team collega Vlaanderen. Jacobi en Koch maken de top vijfde compleet. Een sterke eindsprint van Jeremy Knuiman want de ‘beachboy’ weet in de laatste twee ronden nog drie plaatsen goed te maken. De crosser uit Wijchen wordt zesde voor Noah Ludwig, De Waal, Platt en Nagl wordt tiende na een valpartij.

LEES MEER  Win 5x2 tickets voor de MXGP in Lommel

Volgende week beginnen de KNMV Dutch Nationals op het circuit van Oss.

Uitslagen Dutch MX Opener 500cc; Lierop, NL:
1e manche:
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Brent Van doninck B Honda
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Henry Jacobi D KTM
5. Max Nagl D Honda
6. Jago Geerts B Yamaha
7. Tom Koch D KTM
8. Jeremy Knuiman NL GasGas
9. Micha Boy de Waal NL GasGas
10. Lukas Platt D KTM

2e manche:
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Jago Geerts B Yamaha
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Henry Jacobi D KTM
5. Tom Koch D KTM
6. Jeremy Knuiman NL GasGas
7. Noah Ludwig D KTM
8. Micha Boy de Waal NL GasGas
9. Lukas Platt D KTM
10. Max Nagl D Honda

Dagklassement 500cc:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 3-3
3. Jago Geerts B Yamaha 6-2
4. Henry Jacobi D KTM 4-4
5. Brent Van doninck B Honda 5-11

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  VIDEO: Lommelwood is er klaar voor!

  Tijdens de laatste voorbereidingen op de MXGP of Flanders eerder vandaag, gooide Tom Henderikx zijn drone de lucht in. Hieronder zie je de baan van de Heeserbergen in Lommel in …
 • Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

  Tijdens de openings-Grand Prix in Argeninie brak Jago Geerts zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen. Er volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie. Eerder deze week kreeg hij groen licht van …
 • Jack Chambers geeft een update na de crash

  Jack Chambers geeft een update na de crash

  Afgelopen zondag kwam Jack Chambers zwaar ten val tijdens de eerste manche in Loket. De wedstrijd werd zelfs stilgelegd om de Amerikaan te kunnen verzorgen op het circuit. De schade …
 • X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  X Games held Julien Vanstippen komt naar Lommel!

  Jawel dat heb je goed gelezen. FMX superster Julien Vanstippen zal dit weekend van de partij zijn tijdens MXGP Lommel met een wervelende freestyle show! Voor z’n eigen publiek brengt …