X

Julian Veldman wint de eerste ONK Quads

Na heel veel problemen is het starthek gelukkig weer gevallen op ‘De Witte Ruijsheuvel’ in Oss. De eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads stond op het programma met Julian Veldman als de grote winnaar. De Kampenaar wint met een derde en eerste plaats voor Ricardo Phoelich (1-3) en Henrik Mogensen (2-5).

1e manche
In de tijdtraining is Richard Ruttenberg de snelste man voor Phoelich en de verrassing Mikkel Kurdahl. Wanneer het starthek valt neemt Phoelich de beste start voor regerend kampioen Joe Maessen en Mike van Grinsven die is terug van heel lang weggeweest. Vooraan gaat het er direct heftig aan toe terwijl Mogensen na twee ronden de derde plaats overneemt van Van Grinsven. Vooraan komt Maessen in de problemen en na zo’n tien minuten wedstrijd moet hij naar de kant. Mogensen krijgt de tweede plaats in handen maar even later neemt Manfred Zienecker deze over. Het verschil met leider Phoelich is zo’n vijf seconden en de Duitser weet deze snel weg te werken. Een foutje gooit echter roet in de plannen van Zienecker die vorig jaar in Lierop de dagzege wist te pakken. Mogensen wordt op ruime afstand van de winnaar tweede voor Veldman. Lang lijkt de derde plaats naar Ruben van Lith te gaan maar deze maakt in de laatste ronde een fout. Ruttenberg komt als vierde over de finish voor Zander Kristiansen.

2e manche
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche neemt de Deen Kristiansen de beste start voor Julian Veldman en zijn broertje Sam Veldman! Van Lith komt in de eerste ronde tot stilstand en moet zich in het 38-rijder tellende startveld naar voren zien te werken. Phoelich komt als vijfde uit de eerste ronde gevolgd door Maessen. Terwijl Julian Veldman de aanval inzet op de leider zakt Sam steeds verder terug. De oudste Veldman neemt de leiding over en hij neemt wat afstand van zijn achtervolger. Phoelich heeft even wat tijd nodig gehad om zich naar de tweede plaats te werken, wanneer hem dat lukt is de voorsprong van de leider al zo’n tien seconden! Het is geen goede dag voor Maessen die het tempo verliest vervolgens ook nog in de problemen komt. Hij keert met slechts zes punten terug naar Limburg! Zienecker is omstreeks de tiende plaats aan de wedstrijd begonnen maar hij heeft een hoog tempo te pakken. De DVR-rijder weet veel indruk te maken en met nog twee minuten op de klok passeert hij Phoelich voor de tweede plaats! Het verschil met leider Veldman is ruim tien seconden en deze kunnen in de slotfase niet meer goed gemaakt worden. Phoelich wordt deze manche derde voor Vlaeymans die als dertiende uit de eerste ronde is gekomen. Mogensen maakt de top vijfde deze manche compleet.

Op zaterdag 30 maart gaat dit kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV ONK Quads #1; Oss, NL:
1e manche

1. Ricardo Phoelich NL Yamaha
2. Henrik Mogensen DK CRQF
3. Julian Veldman NL DVR
4. Richard Ruttenberg NL Yamaha
5. Zander Kristiansen DK CRQF

2e manche
1. Julian Veldman NL DVR
2. Manfred Zienecker D DVR
3. Ricardo Phoelich NL Yamaha
4. Jan Vlaeymans B DVR
5. Henrik Mogensen DK CRQF

Dagklassement:
1. Julian Veldman NL DVR 3-1
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha 1-3
3. Henrik Mogensen DK CRQF 2-5
4. Jan Vlaeymans B DVR 8-4
5. Zander Kristiansen DK CRQF 5-6

Tussenstand ONK quads:
1. Julian Veldman NL DVR 45
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha 45
3. Henrik Mogensen DK CRQF 38
4. Jan Vlaeymans B DVR 31
5. Zander Kristiansen DK CRQF 31

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars