X

Kay de Wolf en Lucas Coenen over hun race in Spanje

Kay de Wolf boekte zaterdag niet alleen een overtuigende overwinning tijdens de kwalificatie, maar hij zette ook nog eens een schoolvoorbeeld neer door zondag de openingsmanche op het intu Xanadú-Arroyomolinos circuit te winnen.

In de tweede manche sprong de Wolf van de vierde plaats in de openingsronde naar de leiding in de vierde ronde met een serie ongelooflijke inhaalacties. Het was pas halverwege de wedstrijd dat #74 terugviel naar de tweede plaats, terwijl hij kort in de wielen zat van Andrea Adamo.

Collega Nestaan Husqvarna Factory Racing-rijder Lucas Coenen eindigde in beide manches op een solide derde en vierde plaats, waardoor hij aan het eind van het weekend vierde werd in het algemeen klassement. Coenen gaf zelf toe dat hij moeite had om zijn machine in zijn voordeel te laten werken op de diepe sporen in Spanje. Desondanks liet Coenen een indrukwekkend tempo zien in de strijd met rivaal Simon Längenfelder gedurende de hele tweede manche. Bij het vallen van de finishvlag sloot Coenen het weekend af als vierde algemeen, waardoor hij ook in het kampioenschap naar de vierde plaats steeg.

Kay de Wolf:Ik heb dit weekend heel hard gewerkt voor dit resultaat – vooral in de tweede manche. De kwalificatie ging echt geweldig op zaterdag met een dominante overwinning, maar op zondag was het tempo echt hoog. Aan het begin van de eerste manche werd ik teruggezet naar een zesde plaats, maar ik probeerde kalm te blijven en terug te komen naar voren. Het voelde geweldig om na Argentinië achter elkaar te winnen!”

“Aan het begin van de tweede manche moest ik Andrea voorbij laten; hij was erg goed in vorm. In de laatste paar ronden wilde ik pushen en hem inhalen, maar ik maakte veel te veel fouten. Het circuit stond me niet toe om zo snel te zijn als ik wilde! Het was moeilijk, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen! Ik kan het team niet genoeg bedanken – ik heb heel hard gewerkt voor deze resultaten, dus het is een genoegen om er kampioenschapspunten voor terug te krijgen. Ik kijk nu zeker uit naar Sardina!

Lucas Coenen:Het weekend was niet helemaal zoals gepland – maar ook niet slecht. De warm-up op zaterdag was goed, maar ik worstelde een beetje met de set-up van de motor. In de kwalificatierace kwam ik achteraan en eindigde ik op P4. Op zondag ging de warming-up goed, maar in de eerste manche had ik moeite met de start. Ik deed mijn best en finishte uiteindelijk als derde. Ik probeerde de strijd aan te gaan met Simon (Längenfelder) – maar het was moeilijk om hem te passeren.”

“In de tweede manche verprutste ik mijn start, dus probeerde ik weer zo snel mogelijk terug te komen. Ik reed een paar goede ronden, maar eindigde slechts als vierde. Ik miste het podium en daar ben ik boos over! Nu hebben we wat werk te doen in de aanloop naar Sardinië – en dan gaan we weer vechten!

Foto: Fullspectrum media