X

McCullough zegeviert in Boekel, Gregoire de leider

In Boekel heeft Cole McCullough de tweede wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De Fantic-rijder was beide manches de beste op ‘Circuit Bezuidenhout’. De Ier won voor de Noor Pelle Gundersen (3-2) en Dean Gregoire (2-3) maakte het podium bij MC Boekel compleet. In de tussenstand neemt Gregoire de leiding over.

1e manche
De eerste manche neemt Gundersen de beste start voor McCullough. De Ier neemt echter snel de leiding over en hij laat zich niet meer achterhalen. Heel eeen lijkt Gregoire, na het passeren van Guus Fredriksen, de achterstand op de leider weg te werken maar dat lukt toch niet. Gundersen heeft in de eerste ronde een foutje gemaakt waardoor hij terug zakt naar de achtste plaats. Hij herpakt zich snel en na vier ronden komt hij op de derde plaats terecht. Dex Kooiker (foto) komt als vierde over de finish voor Jayson van Drunen. De Eindhovenaar is als vijftiende aan de wedstrijd begonnen maar hij komt sterk terug!

2e manche
De tweede manche neemt Gregoire de beste start voor Michel Psiuk. De Pool wordt snel gepasseerd voor McCullough maar die heeft vervolgens zijn handen voor aan Gregoire. Nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd gaat de leider in de fout en dat geeft McCullough de leiding. Hij wint vervolgens ook de tweede manche voor Gundersen. Deze krijgt het in de slotfase nog aan de slok met Gregoire maar de 13-jarige crosser gaat in zijn haast om de Noor te passeren nog in de fout. Gregoire wordt derde voor Van Drunen en Kooiker maakt de top vijf compleet.

Op 7 april gaat dit kampioenschap verder, dan zijn de crossers te gast op het circuit van Lochem.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc; Boekel, NL:
1e manche
1. Cole McCullough GB Fantic
2. Dean Gregoire NL KTM
3. Pelle Gundersen Nor Husqvarna
4. Dex Kooiker NL Yamaha
5. Jayson van Drunen NL Yamaha

2e manche
1. Cole McCullough GB Fantic
2. Pelle Gundersen Nor Husqvarna
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Jayson van Drunen NL Yamaha
5. Dex Kooiker NL Yamaha

Dagklassement:
1. ColeMcCullough GB Fantic 1-1
2. Pelle Gundersen Nor Husqvarna 3-2
3. Dean Gregoire NL KTM 2-3
4. Jayson van Drunen NL Yamaha 5-4
5. Dex Kooiker NL Yamaha 4-5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnneMXPics