VLM/JMS gaat samenwerken met VJMO/MCLB

VLM/JMS gaat samenwerken met VJMO/MCLB
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op social media stond gisteren een bericht te lezen over een kersvers samenwerkingsverband tussen VLM/JMS en VJMO/MCLB. Beide amateurfederaties hebben de handen in elkaar geslagen zodat de amateurcrosser kan blijven genieten van zijn/haar hobby.

Hieronder het bericht dat werd bekend gemaakt door de VLM.

VLM/JMS heeft het heft in handen genomen om verder doorgevoerde overeenkomsten te zoeken binnen het Vlaamse motorcrosslandschap. We hebben de oorden van VJMO/MCLB opgezocht om naar onderlinge overeenkomsten te zoeken waarin wij meer voor mekaar kunnen betekenen. Dit ook telkens met het doel de motorcross in Vlaanderen zijn plaats te blijven geven en de vele amateurs hun hobby te laten beoefenen.

Dat de tijden veranderen is ook VLM/JMS en VJMO/MCLB niet ontgaan. Samenwerkingen waren er al met verschillende federaties en dat willen we blijven behouden ten voordele van onze aangesloten piloten. Een intensere samenwerking met de federaties VJMO/MCLB kondigt zich aan, waardoor de liefhebber-motorcrosser zijn plaats blijft verdienen binnen het motorcrosslandschap dat Vlaanderen, België rijk is.

Samenwerken maakt ons liefhebbersfederaties sterk en dat zal in de toekomst ook het motto zijn … omdat de liefhebber-motorcrosser dat verdient! Concreet werd afgesproken dat de uitwisseling van piloten op wedstrijd-vrije dagen prioriteit krijgt. De aanvaarding van piloten op basis van hun uitgereikte vergunning krijgt een uitbreiding. Op basis van hun vergunning kunnen ze deelnemen in de categorieën bij de andere federaties en komen ze in aanmerking voor het dag klassement en voor de categorieën waar een onkostenvergoeding is voorzien eveneens voor de onkostenvergoeding.

De eigenheid en interne reglementering van iedere federatie blijft behouden, zoals de klasseringen bij kampioenschappen, e.a. en dit t.o.v. de gastrijders. Inschrijvingen op de wedstrijd voor 2024 wordt tussen de federaties vastgelegd op 5 €/piloot en voor andere gastrijders op basis van een afvaardiging op 10 €/piloot. Samen gaan we met de liefhebbersfederaties voor een toekomst waarbij de piloten-motorcrossers wekelijks hun hobby kunnen beoefenen. In deze tijden met sleutelwoorden als ‘respect’ en ‘verdraagzaamheid’.

LEES MEER  Brent Van doninck maakt zijn rentree dit weekend!

Laat er ons met z’n allen een prachtig en sportief 2024 van maken waarbij de motorcross op liefhebbersvlak zegeviert.

Namens de voorzitters van de bestuursraden van JMS/VLM en VJMO/MCLB,

Eddy Houtmeyers, Frans Lunenburg en Willy Aper

Foto: Archief

Uw reacties

Ook te lezen

 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …
 • Wie werden er in het verleden wereldkampioen jeugd?

  Wie werden er in het verleden wereldkampioen jeugd?

  Dit weekend is het FIM Junior World Championship te gast op het circuit van Heerde. Jeffrey Herlings is de eerste Nederlander die een wereldtitel bij de jeugd wist te veroveren. …
 • Nieuw van Fly: de F-16 Kryptec outfit voor off-road

  Nieuw van Fly: de F-16 Kryptec outfit voor off-road

  Nieuw in de FLY 2024-collectie: de F-16 Kryptec outfit voor het onverharde werk. De door Bihr gedistribueerde FLY F-16 Kryptec-set is ontworpen voor een optimale pasvorm, dagelijks gebruiksgemak en een …