X

Andrea Adamo: “Mijn diskwalificatie was waarschijnlijk overdreven…”

Andrea Adamo stond twee weken geleden op het podium in Spanje en had die prestatie zondag kunnen herhalen in Riola Sardo. Als vierde in de eerste manche eindigde hij in de herneming als derde voordat hij werd gediskwalificeerd door de wedstrijdleiding. De regerende MX2-wereldkampioen verloor 20 kostbare punten en werd gedegradeerd naar de 12e plaats.

De reden voor de diskwalificatie van de KTM-rijder? Een gedwongen passage door de pitstraat aan het einde van de tweede manche, die niet volgens de regels werd uitgevoerd. Het FIM-reglement schrijft voor dat je de pitstraat niet mag oversteken zonder te stoppen.

Andrea Adamo:Aan het einde van de race maakte ik een fout en ging ik helaas van de baan. Er was geen andere manier voor mij om weer op de baan te komen dan door de pitstraat te gaan. Uiteraard heb ik de verplichte stop niet gemaakt. Ik maakte een fout, maar om mezelf voor die fout uit de heat te diskwalificeren is waarschijnlijk overdreven. Terugkomen uit de tweede heat met nul punten op zak is natuurlijk niet hoe ik de dag wilde afsluiten. Maar al met al ging het goed en heb ik twee solide runs neergezet. Ik kijk uit naar Arco volgend weekend!

Foto’s: KTM Racing