X

Andrea Bonacorsi over zijn stap naar de MXGP: “Dat was de moeilijkste beslissing van mijn leven”

Regerend EMX250 kampioen, Andrea Bonacorsi, zal de overstap maken naar het Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team voor de rest van het FIM Motocross World Championship seizoen 2024, ter vervanging van Maxime Renaux die momenteel aan de kant staat door een blessure. Het team van Hans Corvers krijgt dus een nieuwe naam onder de luifel.

Bonacorsi zal samen met Calvin Vlaanderen op een YZ450FM rijden in de hoofdklasse na zijn indrukwekkende 450cc debuut vorig jaar, waar hij derde werd in de Open klasse tijdens de Monster Energy Motocross of Nations in Ernee, Frankrijk.

De 21-jarige Italiaan stapt over naar de MXGP-klasse na zijn beste resultaat in zijn MX2-debuutseizoen in Trentino, waar hij derde werd in race twee. Bonacorsi richt zich nu volledig op het testen van zijn nieuwe YZ450FM terwijl hij uitkijkt naar zijn MXGP-debuut tijdens de vijfde ronde van het wereldkampioenschap motorcross in Agueda, Portugal.

Andrea Bonacorsi:Ik kijk ernaar uit om over te stappen naar de 450-klasse. Het was geen makkelijke beslissing nadat ik in Trentino had laten zien dat ik vooraan kan rijden in de MX2, maar ik heb het gevoel dat de 450 veel beter bij me past en dat mijn potentieel veel groter is op deze motor. Mijn doel is om de motor zo snel mogelijk te leren kennen en om me weekend na weekend te verbeteren, zoals ik al deed in mijn rookie-seizoen in MX2. Voor mij zal de aanpak dus hetzelfde zijn, alleen in een nieuwe klasse.

Alexandre Kowalski, Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager: “Na een uitdagende start van het seizoen met Jago (Geerts) en Maxime (Renaux) aan de kant door blessures, hadden we een andere rijder nodig om Calvin (Vlaanderen) te vergezellen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team. Als rijder die misschien beter geschikt is voor de 450 vanwege zijn lengte en gewicht en na een lang gesprek in de winter waarin hij aangaf graag hogerop te willen, was Andrea Bonacorsi de duidelijke keuze. Bona’ reed vorig jaar in een YZ450FM tijdens de Motocross of Nations en hij maakte indruk met een derde plaats in de Open klasse tijdens zijn 450-debuut.

Hij is net 21 geworden en we hebben al gezien waartoe hij in staat is. We hebben het volste vertrouwen in zijn kunnen en geloven dat hij een geweldige aanwinst voor het team zal zijn. Terwijl we ernaar uitkijken om Bona aan boord te hebben en hem gedurende het seizoen te zien groeien in vertrouwen en ervaring, kijken we ook uit naar de uiteindelijke terugkeer van Jago en Maxime en wensen hen het allerbeste met hun herstel.

Foto’s: Full Spectrum en Yamaha Racing