X

Hudolejs wint Oldebroek, Heuver als leider naar finale

In een bewolkt Oldebroek heeft Jekabs Hudolejs de tweede KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc gewonnen. De Let werd eerste en tweede op het ‘Circuit De Bargen’ waarmee de Hamstra MX Team-rijder de dagzege pakte. Timo Heuver (3-1) mag op het podium klimmen samen met landgenoot Kenzo Jaspers. De Brabantse crosser heeft de afgelopen winter de overstap gemaakt naar de 85cc machine en met succes! Heuver is de leiding in het kampioenschap en hij reist met 31 punten voorsprong naar de finale!

1e manche
In de tijdtraining was Hudolejs ruim de snelste en hij neemt ook de beste start voor de eerste manche voor Heuver en Leok. Ook Harry Dale is goed vertrokken maar hij verliest onderweg naar de grote tafelberg een aantal plaatsen. In de eerste ronde neemt de leider in de tussenstand de leiding over. Leok wordt snel op een aantal meters achterstand gezet terwijl Kenzo Jaspers en Torre Van mechgelen elkaar vroeg in de wedstrijd al vinden. In de derde ronde gaat de JP Xtreme Xperience-rijder in de fout waardoor Hudolejs de leiding terug in handen krijgt. Leok kan ook voorbij aan de 14-jarige Heuver die zich toch terug weet te knokken. Dit zorgt ervoor dat het nog spannend wordt voor het vallen van de finishvlag maar een tweede fout van Heuver zorgt ervoor dat hij definitief genoegen moet nemen met de derde plaats. Hudolejs wint voor Leok, Heuver en Jaspers. De AK Bouw-Hutten Metaal Junior-rijder is even de vierde plaats kwijt geraakt aan Ryan Opligger maar de Brabander komt terug! Jaspers rijdt een knappe wedstrijd en hij wordt vierde voor Opligger en Van mechgelen. Keano Maris komt als zevende over de finish voor de Israëliër Itay Weinberg, de Zwitser Jarno Len Jansen en de Noor Per Lynne Degvold maakt de top tien compleet.

2e manche
De tweede manche weet Heuver de beste start te nemen voor Hudolejs die de eerste helft van de wedstrijd de leider niet uit het oog verliest. Jaspers komt als derde uit de eerste ronde voor Degvold en Loek die snel de aanval inzet. Die verloopt echter niet goed en de Husqvarna-rijder gaat onderuit waardoor hij buiten de top tien raakt. In de tweede helft van de wedstrijd neemt Heuver afstand en hij wint voor de slechts 12-jarige Hudolejs. Jaspers kan de derde plaats de gehele manche vasthouden en dan is het kijken naar het optreden van Leok. De zoon van voormalig Nederlands Kampioen Aigar Leok (2006) kan Jaspers nog van het podium houden maar al snel wordt duidelijk dat het niet gaat lukken. Jaspers wordt derde in deze manche en in het dagklassement. De Noor Degvold rijdt de gehele manche op de vierde plaats voor Weinberg. Leok komt nog heel dichtbij Weinberg maar de 14-jarige crosser laat zich niet verrassen. De 12-jarige Leok wordt zesde voor de zeer sterk rijdende Opligger die geen goede start heeft gehad maar zich terug weet te knokken. Jannes Vos pakt nu de achtste plaats voor Maris en Toms Dankerts.

Volgende keer
Over drie weken wordt de derde en laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden, dat zal gebeuren op het circuit van Markelo.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Jekabs Hudolejs Let GasGas
2. Lucas Leok Est Husqvarna
3. Timo Heuver NL KTM
4. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
5. Ryan Opligger A KTM
6. Torre Van mechgelen B KTM
7. Keano Maris NL KTM
8. Itay Weinberg Isr KTM
9. Jarno Len Jansen CH GasGas
10. Per Lynne Degvold Nor KTM

2e manche
1. Timo Heuver NL KTM
2. Jekabs Hudolejs Let GasGas
3. Kenzo Jaspers NL Husqvarna
4. Per Lynne Degvold Nor KTM
5. Itay Weinberg Isr KTM
6. Lucas Leok Est Husqvarna
7. Ryan Opligger A KTM
8. Jannes Vos NL KTM
9. Keano Maris NL GasGas
10. Toms Dankerts Let Husqvarna

Dagklassement:
1. Jekabs Hudolejs Let GasGas 1-2
2. Timo Heuver NL KTM 3-1
3. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 4-3
4. Lucas Leok Est Husqvarna 2-6
5. Ryan Opligger A KTM 5-7

Tussenstand na 2 wedstrijden DMoMX 85:
1. Timo Heuver NL KTM 95
2. Torre Van mechelen B KTM 64
3. Jekabs Hudolejs Let GasGas 63
4. Ryan Opligger A KTM 61
5. Itay Weinberg Isr KTM 5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie