Jago Geerts: “Ik wil terugkomen in Lommel”

Jago Geerts: “Ik wil terugkomen in Lommel”
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jago Geerts werkt hard om terug te komen van een blessure die hij begin maart opliep tijdens de openingswedstrijd van het 2024 MXGP wereldkampioenschap in Argentinië. De Belg, die bij de crash zijn elleboog en sleutelbeen beschadigde, werd geopereerd en herstelt momenteel op zijn basis in Monaco.

“Ik ben geopereerd”, vertelde Geerts. “Omdat mijn elleboog ook uit de kom was, hebben ze hem in Argentinië teruggezet, maar sommige dingen zaten op de verkeerde plek en toen moest ik er wat schroeven in laten zetten om hem weer op de juiste plek te krijgen. Begin april kreeg ik een check-up en normaal gesproken kan ik daarna beginnen met wat oefeningen en weer wat beweeglijkheid in mijn elleboog krijgen.”

Het leven van een goedbetaalde atleet heeft zo zijn voordelen. Geerts rust uit in Monaco en verdeelt zijn tijd in België, waar hij zijn dokter bezoekt. Hoewel hij het racen vreselijk mist, kan Geerts toch genieten van een aantal dingen die hij normaal mist als fulltime motorcrosser.

“Ik blijf voornamelijk in Monaco, maar ik ga wel terug naar België om naar het ziekenhuis te gaan en dan ga ik weer terug naar Monaco. Nou, het is nu zeker anders en ik begin wat fysieke dingen te doen en ik ga nu elke dag naar de fysio, maar ik probeer nu zeker een beetje anders van het leven te genieten, maar ik wacht tot ik weer op de motor zit, want ik mis het nu al heel erg. Ik kan koffie gaan drinken of door de stad lopen, gaan eten en daar hebben we nu meer tijd voor dan alleen om te trainen en het is anders, maar ik probeer daar nu van te genieten. Nu gewoon veel werken aan mijn blessures om ze zo snel mogelijk te laten genezen.”

LEES MEER  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

Wat betreft de terugkeer in de racerij is het doel Lommel en hoewel het misschien een moeilijke plek is om terug te keren na maanden zonder motor, is Geerts gewoon blij dat hij een doel heeft om na te streven en hoopt hij dat zijn lichaam volledig hersteld is tegen de tijd dat de MXGP van Vlaanderen in augustus plaatsvindt.

“Ja, ik heb een doel voor mijn terugkeer. Ik wil terugkomen voor Lommel, zoals het nu is, moet Lommel mogelijk zijn en dan zullen we over een paar weken zien hoe de blessure geneest, of het langer of korter duurt, maar voor nu kijk ik ernaar om terug te komen voor Lommel.”

Blessures zijn voor geen enkele rijder leuk om te zien en voor de rustige, maar altijd respectvolle Belg hopen we allemaal dat hij zijn rentree in de GP thuis kan maken en dan kan bouwen aan het laatste deel van het seizoen in de Monster Energy Motocross of Nations, waar hij ongetwijfeld het Belgische team zal willen vertegenwoordigen, samen met meer dan waarschijnlijk Liam Everts en Lucas Coenen.

Tekst: Geoff Meyer
Foto’s: Archief en Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …