X

Jeffrey Herlings blijft ongeslagen in DMoMX

Ook de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc is gewonnen door Jeffrey Herlings. De KTM-rijder wist beide manches op het circuit van Oldebroek op zijn naam te schrijven. Romain Febvre werd beide manches op gepaste afstand tweede terwijl Calvin Vlaanderen het podium complimenteerde bij Stichting Circuit Oldebroek die hun zaakjes tot in de puntjes voor elkaar had. Herlings heeft in de tussenstand nu twaalf punten voorsprong op Febvre.

1e manche
Vooraf werden Mattia Guadagnini en Jeremy Seewer aangekondigd maar beide MXGP-rijder schitterden door afwezigheid. Een slechte zaak dat het wel wordt aangekondigd maar het publiek niet op de hoogte wordt gebracht wanneer de rijders niet van start zullen gaan. In de trainingen is Herlings het snelste maar in de sprint naar de eerste bocht is de Kawasaki-rijder sneller. De 32-jarige Febvre gooit de deur dicht en hij wordt gevolgd door Herlings, Jere Haavisto en Vlaanderen. In de eerste tien minuten van de wedstrijd bouwt de Fransman een voorsprong op van ruim vier seconden, maar dan gaat hij knullig in de fout. Herlings neemt de leiding over en de 29-jarige crosser wint met een veilige voorsprong de eerste manche voor Febvre en Vlaanderen. Net als twee weken geleden in Harfsen maakt Haavisto de top vier compleet. De strijd om de vijfde plaats gaat lang tussen Freek van der Vlist en Micha Boy de Waal. Het is echter de JH MX Service-rijder die de top vijf compleet maakt voor Van der Vlist (MX88 Motorsport). Petar Petrov (JTX Racing) wordt zevende voor Jeremy Knuiman (Twenty Suspension)
Jakub Teresak en Marcel Conijn (Gebben Racing).

2e manche
Na het vallen van het starthek laat Herlings zich niet verrassen en hij grijpt de Hoco Parts holeshot award. Febvre volgt voor Vlaanderen en Petr Polak die na een zware knieblessure weer achter het starthek stond. Conijn en Haavisto volgen de Tsjech die in de tweede ronde de Fin al ziet passeren. Niet veel later volgt De Waal die Conijn even daarvoor al achter zich heeft gelaten. Herlings en Febvre nemen afstand van Vlaanderen die een eenzame wedstrijd rijdt. Het publiek maakt zich op voor een duel om de zege maar ‘The Bullet’ domineert en controleert vooral. Vlaanderen wordt dus derde voor Haavisto en De Waal die ook nu de top vijf compleet maakt. Na een mindere start komt Petrov netjes terug en de Bulgaarse teambaas komt nog als zesde over de finish voor Van der Vlist. John Adamson (Lexa MX-Husqvarna) is goed voor de achtste plaats voor Conijn en Teresak.

Volgende keer:
Over drie weken wordt de derde en laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden, dat zal gebeuren op het circuit van Markelo.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc; Oldebroek, NL:
1e manche

1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Jere Haavisto SF KTM
5. Micha Boy de Waal NL GasGas
6. Freek van der Vlist NL KTM
7. Petar Petrov Bul KTM
8. Jeremy Knuiman NL GasGas
9. Jakub Teresak CZ Husqvarna
10. Marcel Conijn NL Yamaha

2e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Romain Febvre F Kawasaki
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Jere Haavisto SF KTM
5. Micha Boy de Waal NL GasGas
6. Petar Petrov Bul KTM
7. Freek van der Vlist NL KTM
8. John Adamson GB Husqvarna
9. Marcel Conijn NL Yamaha
10. Jakub Teresak CZ Husqvarna

Dagklassement:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2. Romain Febvre F Kawasaki 2-2
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 3-3
4. Jere Haavisto SF KTM 4-4
5. Micha Boy de Waal NL GasGas 5-5

Tussenstand na 2 wedstrijden DMoMX 500:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 100
2. Romain Febvre F Kawasaki 88
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 80
4. Jere Haavisto SF KTM 72
5. Freek van der Vlist NL KTM 59

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie