X

Triumph Racing en Evan Ferry uit elkaar

Triumph Racing en Evan Ferry hebben wederzijds besloten om met onmiddellijke ingang uit elkaar te gaan. Triumph Racing wenst Evan het allerbeste voor de toekomst.

Tot onze spijt zal Evan Ferry niet langer uitkomen voor Triumph Racing in het wereldkampioenschap SuperMotocross. Evan kwam bij het team tijdens het opzetten van het wereldwijde motorcross project, een historische stap in een nieuw segment voor Triumph, met de ontwikkeling van de gloednieuwe TF 250-X. De Britse fabrikant heeft de 19-jarige de hele tijd ondersteund in de aanloop naar de start van het nieuwe US Racing-team en heeft een aantal doorgewinterde professionals aangetrokken als onderdeel van het programma.

Evan, een rookie in de AMA Supercross, maakte een trots moment mee voor Triumph en zijn team tijdens de openingsronde van het 250SX East-kampioenschap in Detroit op 3 februari. Na een zware kwalificatie domineerde de jonge Floridiaan de laatste kans-kwalificatie om samen met zijn teamgenoot door te gaan naar het hoofdevenement. Evan had de pech dat hij in de eerste bocht werd uitgeschakeld, maar de jonge racer had al veel lef en belofte getoond in wat een spannend eerste evenement was. In de aanloop naar de tweede ronde in Arlington werd Evan uitgeschakeld met een ongelukkige blessure en het team hoopte dat hij zo snel mogelijk weer in actie zou komen.

Ondanks de inspanningen van Triumph Racing om Evan te ondersteunen en het programma aan te passen voor de rest van zijn eerste jaar, inclusief het aanbod om zich te richten op de Pro Motocross-serie, heeft Evan besloten dat hij afscheid neemt van het team. Iedereen bij Triumph Motorcycles en Triumph Racing wenst Evan het allerbeste voor zijn toekomst.

Foto: Triumph Racing