X

VIDEO: Is de Flux Primo een te duchten concurrent voor de Stark Varg?

Iedereen is het er over eens dat de Stark Varg momenteel de belangrijkste speler is in de markt van elektrische crossmotoren. Maar er is concurrentie onderweg uit Slovenië om de Varg het vuur aan de schenen te leggen. Daar wordt er driftig gewerkt aan de Flux Performance Primo die eind dit jaar van de band zou rollen.

De Varg is dus al een tijdje te koop en qua investeringen wordt er in de video gewag gemaakt van een slordige 54.000.000 euro aan ontwikkelingskosten. De Flux Primo zou 50.000 euro gekost hebben maar werd ontwikkeld vanuit een ander standpunt. Flux CEO Marko Ukota focuste op wat reeds geweten was vanuit de auto-industrie, op de uithouding van de batterij, een laag zwaartepunt en veel vermogen aan de grond krijgen.

De Flux Primo heeft een topvermogen van 85 PK, 7 KWH batterijcapaciteit, een langere range voor crossers die er alles willen uitpuren en een virtuele koppeling die je helpt je op die momenten dat je gas moet geven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over koppelingsschijven, veren of een slippende koppeling.

In de video van 999lazer wordt de Stark Varg vergeleken met de Flux Primo uit Slovenië. Welke elektrische machine is de snelste over één ronde?