X

Vlaeymans wint, Veldman doet goede zaken

In Sint Isidorushoeve heeft Jan Vlaeymans de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Belg won met een derde en eerste plaats, Julian Veldman (1-4) en Joe Maessen (4-3) mochten mee op het podium klimmen. Veldman neemt de leiding in de tussenstand over van Ricardo Phoelich die nu zestien punten achterstand heeft.

1e manche
De eerste manche neemt Veldman de leiding voor Manfred Zienecker en Mike van Grinsven. De Duitser opent in de eerste ronde de aanval op de leiding maar Veldman laat zich niet passeren. DIt duo neemt afstand van Van Grinsven die op de huid wordt gezeten door Ruttenberg en Vlaeymans. Wanneer de voormalige kampioen in de fout gaat verliest hij plaatsen en neemt Ruttenberg de derde plaats over. Niet veel later passeert Vlaeymans voor de derde plaats. Inmiddels heeft leider Veldman een voorsprong van vier seconden en deze geeft hij niet meer uit handen. De DVR-rijder wint voor Zienecker. Vlaeymans wordt derde voor Maessen die in de laatste ronden Ruttenberg weet te verrassen, Ruttenberg maakt de top vijf compleet.

2e manche
Wanneer het starthek voor de tweede manche valt lijkt Phoelich de beste start te nemen. Veldman lijkt echter ultra laat in de remmen te gaan waardoor ze elkaar raken en Zienecker profiteert. Van Grinsven en Vlaeymans volgen terwijl de snelstarters in het achterveld worden opgenomen. Zienecker neemt afstand en bouwt een voorsprong op van ruim zes seconden. Van Grinsen en Vlaeymans vechten een pittig duel uit om de tweede plaats. Maessen volgt op veilige afstand op de vierde plaats. Veldman komt heel erg sterk terug en heeft na zo’n 15 minuten wedstrijd de top vijf binnen te komen. Zienecker wint voor Vlaeymans en Van Grinsven, Maessen wordt vierde voor Veldman! Na de wedstrijd krijgt Zienecker echter straft van de wedstrijdleiding voor het niet gebruiken van de urinoir in de wachtruimte. De Duitser verliest daardoor vijf plaatsen!

Volgende keer:
Op Hemelvaartsdag (9 mei) gaat dit kampioenschap verder met de vierde wedstrijd op het circuit van Heerde.

Uitslagen KNMV ONK Quads #3; Sint Isidorushoeve, NL:
1e manche

1. Julian Veldman NL DVR
2. Manfred Zienecker D DVR
3. Jan Vlaeymans B DVR
4. Joe Maessen NL Yamaha
5. Richard Ruttenberg NL Yamaha

2e manche
1. Jan Vlaeymans B DVR
2. Mike van Grinsven NL CRQF
3. Joe Maessen NL Yamaha
4. Julian Veldman NL DVR
5. Valentino Roks NL ?

Dagklassement
1. Jan Vlaeymans B DVR 3-1
2. Julian Veldman NL DVR 1-4
3. Joe Maessen NL Yamaha 4-3
4. Mike van Grinsven NL CRQF 6-2
5. Manfred Zienecker D DVR 2-6

Tussenstand ONK quads:
1. Julian Veldman NL DVR 131
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha 115
3. Jan Vlaeymans B DVR 108
4. Mike van Grinsven NL CRQF 89
5. Richard Ruttenberg NL Yamaha 8-5

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EmilBilars